Graag of niet

Samen met mijn vriend ben ik in een elektronicawinkel. We zijn onder andere op zoek naar een nieuwe externe harde schijf, omdat die van mij helaas gesneuveld is. Tip: laat ze vooral niet vallen. Ook bekijken we telefoonhoesjes, die van mij is nodig aan vervanging toe. Een vriendelijke medewerker komt ons helpen en adviseert over de verschillende producten. “Jullie kunnen ook een gratis energietest laten doen hier. Het kost niks en je zit nergens aan vast. Heeft u daar interesse in?” We maken duidelijk dat we bijna een koophuis hebben, maar dat het nog niet helemaal rond is en daar dus nog niet echt aan toe zijn. “Geen probleem hoor! Je kunt alvast informatie inwinnen.” We geven aan dat we geen behoefte hebben, maar de man blijft vrolijk doordrammen. Vooruit dan maar, we moeten er toch ooit informatie over krijgen.. Bovendien zijn we op deze manier sneller klaar dan wanneer we nog langer nee moeten zeggen. De man brengt ons naar zijn collega en gaat vervolgens weer naar zijn eigen afdeling.

“Goedemiddag, heeft u een momentje?” Sure, waarom niet. Na een minuutje komt de man terug en begint aan zijn uitleg. Ik vertel hem bijna direct dat we nog geen huis hebben en geen idee hebben over ons verbruik, omdat we nu een huurhuis hebben (ik probeer verder helemaal niet te hinten dat we er geen behoefte aan hebben, haha). De man kijkt ons aan met een blik vol schuldgevoel. “Goh, ik ben bang dat ik u dan toch niet zo goed verder kan helpen. Ik begrijp het volledig dat u graag meer informatie wilt over energie (hint niet begrepen), maar u kunt echt beter terugkomen als alles helemaal rond is met het huis.”

Afgezien van de extra meters die we hebben afgelegd binnen de winkel (toch weer een paar honderd stappen, haha), waren dit vrij nutteloze minuten ;-). Volgende keer onszelf toch maar energie besparen (snap je hem 😉) door beter nee te zeggen.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge