Geuren die je opbeuren

Vroeger had ik dit nooit, maar ik merk dat ik de laatste jaren oprecht heel blij kan worden van lekkere geuren. Heeft misschien met het ouder worden te maken :). De meeste van die geuren waar ik blij van word zijn buiten te vinden, dus voor mij helpt het vaak wel om even naar buiten te gaan als ik een rotgevoel heb. Maar van welke geuren word ik dan blij? Ik zet ze op een rij!

Brandend hout

En daarbij bedoel ik natuurlijk niet een houten huis dat staat af te fikken, maar de geur van openhaard vind ik erg lekker. Zowel binnen als buiten. Mijn ouders hebben een houtkachel en ik kan al vanaf een afstandje ruiken of ze hem aan hebben staan. Deze geur associeer ik met de kerstdagen, love it.

Vers gemaaid gras

Zit ik net te verkondigen dat ik van de kerstdagen hou, noem ik een geur op die typisch bij de lente en zomer past. Ik ben een gezegend mens die zowel fan is van winter- en zomermaanden. Twee seizoenen om naar uit te kijken! We wonen vlakbij een parkje en er is niets fijners dan daar een boekje lezen met de geur van gemaaid gras op de achtergrond.

Versgebakken croissantjes

Dé ultieme zondagochtend geur. De Jumbo heeft heerlijke croissantjes, maar zelfgebakken croissantjes winnen het toch wel hoor. Ik heb het wel gewoon over kant-en-klare croissantjes trouwens. Zelf rollen heb ik pas één keer gedaan, toen had ik er spijs in gerold. Dat was ook heel lekker. Maar voor nu zijn de opwarm-in-de-oven-croissantjes m’n favoriet. En dan met name die geur natuurlijk! Als daar een parfum van zou bestaan, zou ik het wel weten.

Kookgeuren op straat

De inspiratiebron voor dit artikel! Ik fietste net door de stad en er was echt een geurexplosie op straat. Iemand was zich flink aan het uitsloven met ui en knoflook, ik kreeg direct weer honger :).

De shampoo van de kapper

M’n haar ruikt twee dagen lang heerlijk naar de shampoo die ze bij de kapper gebruiken. Eigenlijk zou ik hem gewoon moeten kopen.

De bakkerij

Past een beetje bij de croissantjes die ik net beschreef. Ik ga niet vaak naar de bakker, maar als ik er heen ga, vind ik het echt geen straf om even in de rij te moeten staan. Heerlijk.

Boerderijgeur

Ik weet dat niet iedereen deze geur waardeert, maar ik kan echt genieten van de boerderijgeur. Koeienstront, helemaal prima! Niet aan m’n schoenen overigens. Ik associeer het met vakantie, omdat we vroeger altijd naar een boerderij op vakantie gingen. En wie wordt er nou niet blij van een vakantiegevoel?

Herken je dit, of heb jij andere geuren waar je blij van wordt?

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge