“Ga nog maar even oefenen, dames!”

In de brugklas zijn we de laatste weken nu goed aan het oefenen met (digitale) spreekvaardigheid. Ik heb de leerlingen opgesplitst in groepjes en zo kunnen ze in hun eigen vergadering oefenen met de opdrachtjes. Af en toe kom ik ‘langs’ om bij de leerlingen te kijken en eventueel wat hulp aan te bieden.

Bij een groep meiden hebben ze allemaal de webcam aangezet en ze kijken allemaal net iets te vrolijk op het moment dat ik binnenkom. Dit, in combinatie met de stilte die valt, bevestigt mijn vermoeden. “Ça va ici, les filles?” Eén meisje neemt het woord. “We hebben het allemaal al goed doorgenomen!” Ik vraag: “alors… quel âge a ton père?” Ze gaat er eens goed voor zitten. “Mon père a cinq cents ans!”

Ik schoot in de lach en de andere meiden hadden de error ook meteen door. Toen ze zelf doorhad dat ze haar vader als stokoud mannetje gepresenteerd had, moest ze ook wel even lachen ;).

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. Gerdiemar
    4 juni 2020 / 7:18 am

    Voor een brugpiepertje klinkt het antwoord al echt Frans en dat de klasgenoten het antwoord begrepen geeft aan dat jij hen al aardig op weg geholpen hebt in jouw vak! Ook al was papa onwijs stokoud…

  2. Gerdiemar
    4 juni 2020 / 7:32 am

    J’ai oublié.. Had een responsje ingetikt, mais je ne sais pas of ik dat heb doorgestuurd. Je hebt jouw brupieperkindjes al aardig wat Frans geleerd! Dat de papa van een van hen stokoud is, is heel schattig… En dat de klasgenoten dat begrepen geeft ook al aan hoe ver ze zijn dankzij jouw lessen… 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge