Fijne geluiden

Eerder schreef ik al over geuren die je opbeuren, denk aan croissantjes en vers gemaaid gras. Datzelfde blije gevoel krijg ik ook van bepaalde geluiden. Ik zal er een aantal voor je opnoemen. Ik ben benieuwd of jij dit ook hebt met deze voorbeelden.

Vogeltjes die fluiten


Toen ik nog jong was hield ik niet zo van dit geluid, omdat ik dit vaak hoorde als ik in bed lag terwijl ik niet kon slapen. Ik associeerde mijn slaapgebrek dus met fluitende vogeltjes (waarschijnlijk was ik de enige persoon op aarde met deze associatie). Tegenwoordig slaap ik heerlijk, altijd en overal, waardoor ik absoluut geen ‘last’ heb van vogelgeluiden. Het is inmiddels praktisch lente en de zangtalenten zijn dagelijks te horen. Heerlijk! Ik kan nog niet de geluiden bij de vogels herkennen, zoals mijn vader wel kan, maar ik vind alles even prachtig.

Zingende voorbijgangers

Nu we het toch over muzikale talenten hebben.. Ik word altijd heel vrolijk van mensen die op de fiets heel ongegeneerd een liedje aan het zingen/fluiten/neuriën zijn. Mooi dat ze zich niet schamen en lekker hun ding aan het doen zijn.

De zee(meeuwen)

We wonen vlakbij het strand en komen daar dan ook regelmatig. Het geluid van de zee zal iedereen kennen. Ik voel me altijd heel gezond als ik op het strand ben (ja, zelfs als ik een ijsje aan het eten ben). Op het strand hoor je meestal ook wel de meeuwen schreeuwen. In de stad vind ik dat minder mooi, maar op het strand past het er eigenlijk wel heel goed bij.

De Boer Zoekt Vrouw introductie muziek

Als er één programma is waar ik blij van word, is dat wel Boer Zoekt Vrouw. Zodra ik de introductie muziek hoor ga ik er altijd eens goed voor zitten. Ik heb zelf het Boer Zoekt Vrouw muziekje als wekkergeluid ingesteld, omdat ik op deze manier heel vrolijk wakker wordt. Aanrader!

Spinnende katten

Zelf heb ik (nog!) geen katten, maar mijn ouders en m’n zus wel. Ik vind het altijd heel gezellig als mijn neefjes (zo noem ik James & Darcy, de katten van mijn zus, haha) naar mij toe komen en vervolgens flink beginnen te spinnen.

Riemen vast

Je kent het wel, je zit in het vliegtuig en de landing gaat beginnen. Je hoort het bekende geluid van riemen vast, ik word daar altijd heel enthousiast van: bijna op je vakantiebestemming! Gek genoeg vind ik het geluid op de terugweg een stuk minder leuk ;-).

De laatste schoolbel voor de vakantie

Lesgeven is leuk, vakantie is toch wel nóg leuker! Ik word dan ook heel blij van de bel op vrijdagmiddag die aangeeft dat de laatste les voor de vakantie is afgelopen. De laatste bel op vrijdagmiddag is sowieso een goeie, die luidt het weekend in.

Cicade

Een klein insectje met een lage aaibaarheidsfactor, maar met een hard geluid. Het is niet zo dat ik dit geluid per se mooi vind, maar omdat je deze geluiden vooral in het buitenland hoort, associeer ik dit geluid heel erg met vakantie. Het geluid klinkt een beetje als een sambabal. Als je geen idee hebt hoe het klinkt, moet je het even op YouTube opzoeken. Gegarandeerd vakantiegevoel! Tenzij je misschien een insectenfobie hebt..

Van welke geluiden word jij blij?

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge