Een paar letters verschil

In 3 havo hebben we het nu over periodieke grafieken. Voor sommige leerlingen is het heel fijn dat ze even niet een formule bij een grafiek hoeven op te stellen. In plaats daarvan moeten ze juist de periode, de evenwichtsstand en de amplitude vanuit zo’n periodieke grafiek kunnen aflezen.

Tijdens de online lessen is het vaak maar een beetje gokken of de leerlingen het allemaal goed begrijpen. In de les kan ik de vraagtekens heel goed van hun gezichten aflezen, nu kan dat totaal niet. “Als je begrijpt wat je moet doen en verder kunt, mag je nu de vergadering verlaten. Heb je wel nog een vraag, stuur me dan even een berichtje of blijf in de vergadering.” Dit is voor de meeste leerlingen het signaal om meteen weg te klikken. Er blijft nu één leerling in de vergadering.

“Mevrouw, ik snapte die evenwichtsstand en periode nog wel, maar kunt u nog één keer uitleggen hoe je de amputatie kunt berekenen?” Ik moet hard lachen en leg de jongen maar even uit dat we het niet over een amputatie hebben, maar over de amplitude. Hahaha. De ‘haaientand’ in plaats van het juiste woordje ‘zaagtand’ heb ik al regelmatig voorbij horen komen, maar deze is nieuw :-).

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Gerdiemar
  3 februari 2021 / 8:57 am

  Ha ha, moet voor je cursist als een amputatie gevoeld hebben toen hij – – misschien met schaamrood? – – – zijn amputatie moest inwisselen voor ampltude.
  Maar jij had toch weer mooi een mooie anekdote!

 2. Gerdiemar
  3 februari 2021 / 8:58 am

  amplitude. 😜

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge