Een fantastische dag!

Goed, één van mijn doelen voor juni is nog niet helemaal gelukt; het is nu 1:37 en ik begin net aan m’n blogbericht. Maar oh wat heb ik een fantastische dag gehad! Omdat ik het heel waardevol vind om leuke momenten te blijven herinneren, neem ik de dag nog eventjes door!

09.15 – tijd voor Zumba! Waar het ene doel nog niet helemaal lukt (op tijd de blog schrijven), ben ik wel hard aan het werk voor een ander doel: zeven keer sporten deze maand.

11.00 – naar de schoonheidsspecialist! Achteraf gezien niet de beste beslissing om dit vandaag te doen, aangezien mijn rode kop niet ideaal was voor het feest ‘s avonds. Lang leve make-up!

12.45 – in de auto. Op naar Enschede!

15.00 – we zijn aangekomen bij hotel Van der Valk in Enschede. Net als we uitstappen, zien we daar het bruidspaar uit een auto ter waarde van 6 ton (hoe dan?!) stappen. Wat zien ze er mooi uit! De dienst begint om 17.00, eerst maar even inchecken en omkleden. We blijken een onwijs mooie kamer te hebben. Hierna vallen alle hotelkamers tegen, helaas.

17.00 – voordat we naar de kerk gaan, drinken we nog een drankje in de lobby. Vervolgens rijden we met z’n allen naar de kerk. Een Syrische orthodoxe kerk, de bruid is Syrische!

18.00 – de kerkdienst is afgelopen. Wat ontzettend bijzonder om zo’n dienst uit een totaal andere cultuur mee te maken. De bruidegom is Nederlands, dus het was een kleine combinatie van een Nederlandse en een Syrische bruiloft. Het jawoord werd gegeven, de ringen werden gezegend en het bruidspaar werd gekroond. Zo nu en dan jodelde een Syrische vrouw er doorheen, heel apart en indrukwekkend!

19.00 – het diner! We werden geplaatst aan tafel 12 waar bijna alle vrienden van het bruidspaar zaten. Toen ze binnenkwamen begon een bandje keiharde Syrische muziek te spelen. Een man was woest op een trommel aan het slaan. De muziek was zo pakkend dat iedereen begon te dansen en te klappen. Nederlandse bruiloften zijn maar saai als je het met deze vergelijkt! Vervolgens werden er heerlijke dingen voor onze neus gezet: asperges, zalm, schol, patatjes, schnitzel, spare ribs en lekker veel groente met risotto. Er aten een stuk of 150 mensen mee, gezellig! Het bruidspaar zat op een soort podium waar ze mooi over iedereen heen konden kijken.

20.30 – iedereen is tonnetje rond. Tijd om te dansen en te bewegen! Er wordt zowel Syrische als Westere muziek gedraaid. Opeens wordt er een verrassing aangekondigd: niemand minder dan Thomas Berge kwam een paar nummers zingen! Vriend van de familie. Ik kon geen één nummer meezingen, maar het was fantastisch :).

23.00 – een mega bruidstaart wordt naar binnen gereden. Zeven lagen had ie, best een bescheiden taartje. Het bruidspaar sneed hem uiteraard aan (soort van), waarna iedereen een mega stuk kreeg. Niet gek dat ik daarna nee moest zeggen tegen de hamburgers, er kon echt niets meer bij!

01.00 – het feestje is afgelopen. De meeste gasten hebben een hotelkamer geboekt, dus we hoeven alleen nog maar de lift in te stappen. Heerlijk.

Wanneer ben jij voor het laatst op een bruiloft geweest?

Volg:

1 Reactie

 1. gerdiemar
  4 juni 2017 / 9:17 am

  Wat apart om mee te mogen maken! Zijn jullie allang bevriend met bruid en bruidegom?
  In de oosterse landen weet men goed wat feestvieren is, heb zelf lang geleden een puur Chinese bruiloft bijgewoond, hartverwarmend, alleen de ontzaglijke hoeveelheden knoflook in het bruiloftsmaal bleken mijn maag niet aan te kunnen,
  heb ook een Turkse bruiloft meegemaakt, waarbij de bruidsjurk volgeplakt werd met geld (cadeaus), ook heel bijzonder en in Zuid-India werden we ook op een dag uitgenodigd een bruiloft bij te wonen, maar die mensen kenden we niet, in tegenstelling tot de Chinese en de Turkse.
  Wanneer ik voor het láátst op een bruilofsfeest was…zou het niet weten. Mijn feessies zijn meer de eerbied voor grijze haren- vieringen. Afgelopen mei waren zusven zwager vijftig jaar getrouwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge