10 x ‘Het vergeten vakantiegevoel’

Korrel-zout (zand)-disclaimer: alleen voor lezers die niet (meer) op vakantie gaan 😉

Wanneer je aan de zomervakantie denkt, denk je vast aan vrijheid, zon, zee, strand, uitslapen, Schiphol… toch? Elk jaar trap ik er ook weer in. Toch maak ik ook altijd opnieuw kennis met de kleine ongemakken die je op de één of andere manier weer makkelijk uit je geheugen bant, hahaha. Uitstekend blogmateriaal natuurlijk. Herkenbaar?;)

1: In het vakantiehuisje, vanuit de douche: omg, ik heb het weer lekker voor elkaar. “Scháát? Wil jij even mijn shampoo van boven pakken? Hij ligt nog in m’n koffer, oeps!” Ondertussen flink soppen met de douchegel van mijn vriend.

2: Voor de blote-benen-gebruikers: te snel opstaan van een (liefst leren) bank of stoel en dat je dan je halve huid nog achter je aan moet trekken.

3: In diezelfde categorie: klepperende wc-brillen die aan je achterste blijven kleven.

4: In een vakantiehuisje concluderen dat je echt makkelijk van thuis wat voorraadkastjes had kunnen plunderen. Scheelt toch weer ‘nutteloze’ inkopen als zout, peper, ui, knoflook, olie, pindakaas… (MAAR: dit jaar hebben wij hier wel degelijk aan gedacht! Alles heerlijk burgerlijk in een krat: “til jij even?” en dan intens genieten van de keukenkastjes inrichten, hahaha.)

5: Er ingeluisd worden door je vriend. “We doen vandaag wel een kort en makkelijk rondje, ik ken hier de weg. Ongeveer 5 km, goed?” Nou, bekijk ook altijd zelf de route. Kan je zomaar 5 km en veel steile klimweggetjes schelen. Achteraf natuurlijk wel flink opscheppen, dat dan weer wel.

6: Een ongemakkelijke mix van Frans/Duits bij de poging om de landtaal (nu: Duits) te spreken, maar waar het bij het moment suprème er toch wat minder vloeiend uitkomt. Daarna door de serveerster in het Engels verder op weg geholpen worden, tsss.

7: Het “ach joh, het is vakantie”-excuus. Alwéér chocola en chips in het winkelwagentje.

8: Zo’n steeds groter wordende afwas. Dat je overweegt om dan maar uit de fles ijsthee te drinken, in plaats van nog een glas te pakken, hihi.

9: Ondanks de ienieminie to-do lijstjes op vakantie, toch elke dag vergeten om even te checken waar we het glas weg kunnen gooien. Ondertussen groeit de voorraad met potjes en flesjes (die we dus van thuis hebben meegenomen, haha) aanzienlijk!

10: Op een kluitje in het hoekje van de kamer zitten, omdat daar de beste Wi-Fi is. Ik kan goed zonder hoor, begrijp me niet verkeerd! (Ik borduur me suf, hahaha). Maare… ik wil toch graag wel deze blog online kunnen zetten 😉

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    25 juli 2019 / 7:04 am

    En dan maar onverdroten je goede vakantiehumeur behouden bij al die vakantie-ongemakken. VAKANTIE—superleuk afzien (en natuurlijk superleuk blogmateriaal verzamelen) Geniet ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge