It’s all about timing

Sinds dit jaar geef ik ook les in vwo 5: even wennen, maar heel leuk! We beginnen met het thema “daklozen” en we kijken vandaag een stukje van een indrukwekkende film. De leerlingen krijgen van mij de opdracht om aantekeningen te maken, zodat ze deze later nog kunnen gebruiken voor een verwerkingsopdracht.

Terwijl de klas aandachtig kijkt, ben ik ondertussen bezig met het nakijken van een formatieve (= een niet meetellende) toets van de derde klas. Af en toe kijk ik een stukje mee met de film, het is zeer interessant!

Na zo’n 40 minuten ga ik met mijn muis naar de pauzeknop: het is bijna tijd. Precies op het moment dat ik de film stopzet, komt er net een halfnaakte vrouw in beeld. “O!!” Roep ik verbaasd, totaal niet voorbereid op dit shot. (Ik heb de film nog niet eerder gezien). De klas schiet in de lach en ik kan ook geen lach onderdrukken. “Goh, beste timing dit! Nou, dan weten we morgen in ieder geval zeker waar we gebleven waren ;)” Gauw zet ik het scherm helemaal uit, om te voorkomen dat leerlingen op de gang er ook wat van gaan denken, haha.

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 19 september 2019 / 7:02 am

    Haha, timing! Ik kan ook altijd zo lachen om filmpjes of programma’s die net op het verkeerde moment stop worden gezet, bijvoorbeeld ook als iemand net een beetje vreemd kijkt ๐Ÿ˜›

  2. Omarij
    19 september 2019 / 8:27 am

    Franser kan het niet! Bij Franse films mag een halfnaakte vrouw beslist niet ontbreken.๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰. Wat zullen jouw VWO5-ers met graagte naar je volgende les komen! Geen ondertiteling in het NL neem ik aan? Is dat rappe Frans in films te volgen voor je cursisten? (Ik zou er geen jota van verstaan….)
    Lesgeven in de bovenbouw! Goed jรดh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge