Daan met z’n filmfeitjes ;) #2 (Charlie and the Chocolate Factory)

Jaaaa, het is nog altijd december: de filmmaand! Al eerder schreef ik een blog over interessante/grappige feitjes over Grease, vandaag doe ik dat over Charlie and the Chocolate Factory!

Dit is de vijfde keer dat Johnny Depp (Willy Wonka) en Tim Burton (producent/regisseur) samenwerken. Corpse Bride en Sweeney Todd zijn voorbeelden van hun gezamenlijke films.

In de film komen heel veel Oempa Loempa’s voor. Dit zijn kleine, oranje werknemers. Ze worden uitbetaald in cacaobonen, lol. Deze rol wordt gespeeld door maarliefst 1 acteur, het zijn dus allemaal kopieën!

In de scène waarbij eekhoorns de noten kraken en de slechte noten weggooien, zijn 40 getrainde eekhoorns gebruikt. Er zijn een paar stukjes waarbij ze gebruik hebben gemaakt van effecten, maar veel close-ups zijn dus gemaakt van echte eekhoorns.

Violet (één van de kinderen die de fabriek in mag) is kampioen kauwgum kauwen. Voor de film moest ze dan ook constant rondlopen met kauwgum in haar mond. Ze kreeg er enorm lamme kaken van.

Voor de film zijn er 1850 chocoladerepen van Nestle gebruikt voor het gedeelte waarbij er gezocht wordt naar de gouden wikkel.

Ze hebben ook een miljoen liter (omg!) nepchocolade gemaakt voor de chocolade rivier.

Voor een interessant shot wilden ze een close-up maken van een vat met chocolade. De camera zat echter niet goed op het statief geschroefd en viel met een plons in de chocolade. De camera heeft het helaas niet overleefd.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    26 december 2019 / 8:50 am

    The making off is (soms) nog interessanter dan de film zelf. Njamnjam, die ‘chocolademovie’ heeft héél wat chocola laten verdwijnen….ssssssonde!
    Kijk je ook naar Serengeti, die serie over het wildleven in Namibië/Tanzania? Bij iedere aflevering vraag ik me af: hoe in vredesnaam heeft men die scènes opgenomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge