Weer een klikoblog

Tegenwoordig ben ik vrij op maandag en dan zie je toch weer andere dingen hoor. Onze kliko’s worden op maandag opgehaald en in onze buurt zijn ze fanatiek zeg! Ik vind het mooi om te zien.

Op zondagavond hangt er wat in de lucht en staan de auto’s niet hetzelfde. Ongeschreven (ja toch?) regel: men houdt de twee parkeervakken vrij. Vergeet je het een keer? Dan worden de kliko’s toch vrij dwingend om je auto heen geparkeerd.

Maandagochtend: uit alle hoeken komen ze aangerold. “Mogge” hoor je ze nog net niet naar elkaar brommen. “Buikje weer vol?”

Wat nu nieuw is voor me: er is een meneer die de kliko’s hier kaarsrecht komt zetten. Fantastisch om te zien, hij neemt er echt even de tijd voor. Wieltjes zij aan zij, deksels met de kleppen de goeie kant op. Zo leuk! Ik heb het al twee keer gezien.

Rond elf uur komt de wagen en het blijft (net als vroeger) toch rustgevend om naar te kijken. Kliko’s in de armen van de vuilniswagen, kieperdekiep en leeg zijn ze. Ik betrapte mezelf erop dat ik echt naar buiten aan het staren was.

Maar dán! Binnen een kwartier is 1/3 van de kliko’s alweer opgeruimd. Wow! Men heeft het echt goed in de gaten. De kliko’s worden weer weggerold “groetjes hè” en beginnen weer opnieuw aan de werkweek.

Zelf vind ik het ook wel weer makkelijk om mijn kliko dan ‘s avonds weer te halen. Er is dan niet zoveel keuze meer en ik zie m’n grijze of groene vriend er altijd weer trouw tussen staan.

Mijn favoriete Franse woord is trouwens “poubelle”, zoals ik dat vanmorgen ook tegen mijn brugklas zei. Het speelt toch een rolletje in mijn leven ofzo. Is dit een voorbode en moet ik deze blogpost maar vast in de prullenbak gooien? – welnee. Ik gooi wel meteen even m’n lege blikje weg.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    12 december 2019 / 9:07 am

    Soms staat jouw poubelle knelle knelle als men auto’s laat beletten kliko’s op hun plek te zetten.
    Jouw klikoblog is kliko-eerbetoon, mijn compliment is nu jouw wel verdiende bloggersloon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge