Leuke gesprekjes met leerlingen

Ik ben deze week best geïnspireerd door mijn leerlingen, hebben jullie het door? Na zo’n twee maanden lesgegeven te hebben in dit nieuwe schooljaar, begin ik toch steeds meer een band te krijgen met de leerlingen. Zo heb ik ook steeds vaker gezellige gesprekjes met ze, ik vind dat stiekem toch wel het leukst van deze baan.

Hier een paar voorbeelden:

“Mevrouw, heeft u een zus die in *naam van de stad waar ik werk* woont?” Ik reageer met mijn ‘standaard’-antwoord: “nee! Ik heb deze vraag al wel vaker gehad. Ik heb blijkbaar een heel algemeen hoofd.” Een andere leerling valt haar vriendin bij: “ja, dat is eigenlijk wel zo! Vooral uw neus is vrij algemeen.” HAHAHA.

Leerlingen praten met elkaar: “ik vind het altijd best wel grappig wanneer docenten over hun persoonlijke leven vertellen, maar niet té veel!” Ik: “goh, ik wilde net uitgebreid aan jullie vertellen hoe mijn trouwjurk eruit ziet, maar ik hou me dan wel in. – Ooooo mevrouw, vertel!!”

Ik: *Naam leerling*, zou jij even de rolgordijnen omhoog willen doen? Leerling: “dat kost 10 euro!” (Dit is een soort running joke geworden en ik speel graag mee). Ik: “oh, dat is best een koopje!” Leerling: “ja toch? Ik stuur wel een tikkie!”

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    21 november 2019 / 8:45 am

    Wat een leuk heen-en weer contact in genoeglijke plagerijtjes en wat maakt ‘zuks’ jouw lesgeefdagen vol sprankeltjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge