Morning vibes

In een eerdere blog schreef ik al eens dat ik tegenwoordig vroeg opsta: een baan als docent brengt de nodige werkzaamheden met zich mee en daar wil ik ‘s avonds tegenwoordig niet meer zo mee bezig zijn. In plaats daarvan sta ik vroeg op, de laatste week is dat zelfs al om 5 uur!

Het klinkt misschien idioot, maar ik vind het echt heerlijk. Om 6 uur heb ik al heel veel werk gedaan, veel meer dan ik in een avonduurtje voor elkaar zou krijgen. Ik probeer natuurlijk wel om 7 uur slaap te pakken, dus ik lig er nu meestal rond 22:00 in. Ook niet verkeerd hoor! Stiekem ben ik toch wel echt een ochtendmens.

Gisteren schonk ik om 5:15 mijn kopje thee in. Mijn favoriete thee van het moment (chai) is op en ik pak een ander zakje. Ik bungel het theezakje in het hete water en loop vervolgens naar boven om in mijn werkkamer aan het werk te gaan.

Meestal ga ik zo snel aan de slag, dat ik mijn thee het eerste kwartier vergeet. Zo ook deze ochtend. Nadat ik me hiervan bewust ben, pak ik het kopje thee en zet ik het aan mijn mond. Ik neem een flinke slok en heb vervolgens met een “PHHHGGFFFJ”-geluid zin om het weer uit te spugen. Gatver, wat zuur!

Direct begint het me te dagen: Daan heeft vast weer de waterkoker ontkalkt met citroensap (tip trouwens), dat is me al eens eerder overkomen. Ik zet het kopje thee aan de kant en werk weer door.

Na een half uur heb ik toch echt nog steeds wel erg zin in thee en ik besluit de waterkoker even flink om te spoelen. Vreemd, er zit nog steeds wel een beetje kalk aan. Nou ja, over anderhalf uur vraag ik het wel aan Daan.

Ik zet Earl Grey thee en ruik tevreden aan mijn kopje: dit ruikt goed.

Om 7 uur is Daan ook wakker en komt hij mijn kamer in. Ik complimenteer hem op zijn assertiviteit om de waterkoker te ontkalken. Of hij het voortaan wel weer uit kan spoelen, voordat ik er kalkthee van maak.

Daan begon zijn dag met verbazing: dit heeft hij helemaal niet gedaan! Huh?

Ik besluit op onderzoek uit te gaan, waar komt die zure smaak dan vandaan? Bij het openen van de prullenbak schiet ik in de lach. Een Lemon & Ginger theezakje kijkt me uitdagend aan. Oeps hahaha. Daar gaat mijn “ja, ik ben altijd heerlijk scherp in de ochtend!”-argument.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Marretje
    31 oktober 2019 / 8:16 am

    Nooit geweten dat er van die zuurbittere thee bestaat. Bittere koffie is trouwens heerlijk. Nee, zure absoluut niet.
    Dat jij elke dag om vijf uur opstaat!!! 🛌💤💁🏽👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge