Het Paard & Ruiter Instructieweekend bij PMO!

Yeah, het is herfstvakantie! Het eerste weekend ben ik met twee vriendinnen naar Overijssel gegaan om daar mee te doen aan het Paard & Ruiter Instructieweekend bij PMO (Paard Mens Onderwijs).

Vrijdag

Op vrijdagochtend word ik rond 8 uur opgehaald en we proppen al onze paardenspullen in de auto. Op naar de Afsluitdijk en dan door naar Overijssel!

We arriveren rond 10 uur en worden daar opgewacht door de eigenaar en de medewerkers op de stal. We krijgen een rondleiding, een eerste indruk van de paarden en kunnen daarna naar ons appartement. De appartementen grenzen heel leuk aan de bak, zodat je het kunt zien wanneer er iemand les heeft.

Wij zaten boven in het middelste appartement!

Wanneer we naar buiten lopen om het terrein te verkennen, zien we dat er al andere dames zijn gearriveerd. We zijn in totaal met 20 vrouwen, waarvan 12 hun eigen paard hebben meegebracht en deze in de paddock hebben gezet. De paardjes zijn lekker aan het rondracen ;).

Na een tijdje is iedereen gearriveerd en worden we welkom geheten door de medewerkers. Voordat we gaan lunchen, praten wij met de eigenaar om te kijken welk paard het best bij ons past. Zelf wil ik voor dit weekend graag een paard om lekker relaxt op te rijden en waar ik vooral zo min mogelijk rugpijn aan overhoud, haha. Ik word gekoppeld aan een Friese merrie, Ymkje! Ook mijn vriendinnen worden gekoppeld aan een Fries.

Na de lunch is het tijd om ons om te kleden: de eerste dressuurlessen staan op het programma! We halen onze paarden uit stal, borstelen ze en zadelen ze op. Het is hier echt heerlijk gestructureerd en ruim opgezet, ik voel me direct al wel thuis! We krijgen een uur les, heel chic met een oortje in ;). Het valt me direct op dat Ymkje heerlijk galoppeert, een verademing als je het vergelijkt met het paard waar ik normaal altijd op rijd ;).

Na de les spoelen we de paarden af, krijgen ze een zweetdeken op en puffen wij in de kantine na met wat thee. We hebben mooi zicht op de andere lessen!

‘s Avonds eten we met z’n allen (nasi, groenten en aardappelen) en zien we de indeling voor de dressuurlessen van deze avond. Normaal gesproken rijden wij één keer per week, dus twee keer op een dag is wel even wennen voor de spieren!

Ik begroet Ymkje weer en maak haar opnieuw klaar voor de les. De tips van de eerdere les neem ik nu mooi mee en het gaat alweer stukken beter! Sommige meiden hebben voor springles gekozen, wat voor ons een leuk uitzicht is nadat wij klaar zijn met onze les!

In ons appartementje slapen we die avond heel gezellig op een rijtje, het is echt alsof we even op ponykamp zijn 😉

Zaterdag

Het ontbijt staat om 8 uur klaar en wij hebben daarna weer een dressuurlesje gepland. Deze keer hebben we iets langer de tijd om het eten te laten zakken, haha.

Een screenshot uit een filmpje waarbij we toevallig met z’n drieën net op hetzelfde stuk rijden!

‘s Middags gaan we na de lunch heerlijk op buitenrit! De bossen zijn prachtig en we stappen, draven en galopperen heerlijk door dit mooie gebied. We rijden onder andere langs vakantieparken, prachtige gekleurde stukjes en op de heide. Onderweg hebben we veel bekijks, wij rijden in een clubje van 4 mooie, zwarte Friezen.

‘s Avonds hebben we na het diner (stamppot) een workshop waarbij we uitleg krijgen over paardenvoeding. Daarna is het tijd om paarden te gaan opmeten en wegen. Mijn paard weegt 568 kilo, de Fries van een vriendin wel 673! Joekels hoor.

Ymkje op de weegschaal!

Zondag

Uitzicht vanuit ons appartement!

Op zondag hebben we voor een laatste keer een dressuurles (AUUUU, MIJN SPIEREN) en sluiten we het weekend af met een tweede buitenrit. Rond half vier hebben we de auto ingeladen en gaan we weer huiswaarts.

Wat een heerlijk begin van de herfstvakantie!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    24 oktober 2019 / 8:13 am

    Een herfstvakantiebegin dat op een geheel complete mooie lange vakantie lijkt, vol jou en paard en dan te bedenken dat je daarna nog steeds een week lang verdere vakantie had en dat je ook nu nog steeds vakantie hèbt. Geweldig jouw paardenbegin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge