Doelen voor mei!

In het bed op deze foto wil je wel een boekje lezen toch? 🙂

In januari gaat iedereen massaal aan de slag met de goede voornemens. In februari is de helft daar weer mee gestopt en in maart is iedereen het weer vergeten. Waarom zouden we onszelf eigenlijk beperken tot één startpunt per jaar, op die eerste van januari?

Ik heb altijd veel leuke ideeën, plannen en doelen in mijn hoofd zitten, maar meestal doe ik daar dan niks mee. Vind ik dan toch zonde! Soms schrijf ik die plannen wel allemaal op (ik heb echt tig notitieboekjes, tot ergernis van mijn vriend haha). Vervolgens laat ik het daarbij, het opschrijven alleen geeft blijkbaar al genoeg voldoening.

Omdat er weer een nieuwe maand is begonnen, leek het me leuk om drie ‘haalbare’ doelen voor mezelf te stellen. Dat ik hier eigenlijk een dag te laat mee kom, nemen we dan maar even voor lief :). Volgende maand zal ik terugkijken op de doelen en ga ik met andere doelen aan de slag. Deze maand wil ik me bezighouden met de volgende drie doelen:

Elke avond lezen

Ik kan echt genieten van het lezen van een boek, dan kom ik echt tot rust! Zodra ik bezig ben met een boek, lees ik deze vrij vlot uit. Vervolgens raak ik soms maandenlang geen boek aan. Daarom ga ik proberen om in bed een stukje te lezen. Ik ga mezelf niet verplichten om bijvoorbeeld één boek per week te lezen: ik hou het bij een heel haalbaar doel. Al is het maar vijf minuten per avond. Om het realistisch te houden mag ik één avondje per week cheaten en direct gaan slapen ;).

Twee nieuwe sportlessen

Sinds een maand ben ik lid van een nieuwe sportschool. Tot nu toe heb ik zumba en bodystep uitgeprobeerd: beiden een succes! Toch wil ik bekijken wat ze nog meer te bieden hebben. Wie weet zijn er nog veel leukere lessen!

Één keer per week een nieuw recept uit een kookboek

We hebben best wat kookboeken in huis, maar kijken hier maar weinig in. Zonde! Ik wil daarom proberen om één keer per week een nieuw recept te proberen uit deze boeken. Ik vind het dan niet erg als ik de ene week twee recepten doe en de week erna dan geen één. Maar ik probeer er deze maand zeker vier te halen!

Ben jij bezig met dingen die je zou willen bereiken, of neem je je dingen voor? Probeer eens te bedenken wat jij zou willen bereiken. Probeer het zo concreet en meetbaar mogelijk te houden, zodat je echt duidelijk kan zeggen of het gelukt is!

Volg:

1 Reactie

 1. gerdiemar
  2 mei 2017 / 7:56 am

  Zeker! Dat bed ziet er leesaantrekkelijk uit zo met die geblokte dekbedhoes..
  Dapper om goede voornemens te noteren, zwart op wit vormen die een stevige stok achter de deur. Maar lukken voornemems niet, neem je dan meteen voor om je daar niets van aan te trekken…mag!!!
  Lezen hoef ik mij niet voor te nemen, dat doe ik enorm graag en veel🤗.
  Meer bewegen neem ik me maar niet meer voor, daar komt weinig van terecht. Mijn voornemen meer water te drinken en minder te snoepen hou ik al weken vol, nou hè? (niet dat het tot nog toe een gewichtsvermindering geeft, heb best de pé in dat ik niet beloond word😡😡😡)
  Alle succes jij, dappere dame!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge