Doelen voor juni!

Ik was even vergeten dat mei 31 dagen heeft, dus ik dacht eigenlijk dat het al een dag eerder juni zou zijn. Foutje. Maar het is zover: JUNI!! Dat we maar net zo veel mooie dagen mogen hebben als in mei!

Vorige maand had ik mezelf drie doelen gesteld:

Elke avond lezen. Nee helaas, dit is absoluut niet gelukt. Het is meer dan een maand geleden dat ik een boek heb uitgelezen. Meestal ga ik voor het slapen gaan nog wat YouTube filmpjes of andere blogs bekijken. Ook een vorm van lezen, maar niet de vorm die ik bedoelde.

Twee nieuwe sportlessen. Ja, gelukt! Naast zumba en bodystep heb ik nu ook pilates (niks voor mij) en xco geprobeerd. Xco vond ik echt leuk, dus het was goed dat ik dit als doel had! Zo ontdek je weer nieuwe dingen.

Één keer per week een nieuw recept uit een kookboek. Ja, ook dit is gelukt! In de weekoverzichten kun je terugvinden welke recepten ik uit kookboeken heb gehaald. Één keer per week is realistisch, meer dagen in de week nog niet.

Goed, ik wil uiteraard nieuwe doelen voor mezelf stellen. Drie doelen vind ik net mooi, dus ik heb de volgende drie geselecteerd.

1) Eerder klaar zijn met een blogartikel. Op het moment dat ik dit type is het 31 mei, 23:32. Vriendlief ligt al in bed en mijn ogen beginnen ook een beetje dicht te vallen. Naast dat het heel lekker is als ik al een artikel geschreven heb, merk ik ook dat het soms heel nuttig is om het blogbericht na een dag nog eens door te lezen. Soms kunnen dingen dan net wat leuker opgeschreven worden. Ik ga dus proberen om wat beter vooruit te plannen, zodat ik niet tot ‘s avonds laat aan het typen ben! Wie weet lukt het me zelfs om een paar dagen vooruit te plannen.

2) Twee keer per week sporten. Nou ik die xco heb ontdekt, zijn er meer leuke sportlessen om te doen! Twee keer per week sporten doe ik zelden, maar misschien is dat een kwestie van doen. Juni heeft 30 dagen, dat zou dus betekenen dat er vier weken inzitten. Om het realistisch te houden, spreek ik met mezelf af dat ik in juni 7 keer ga sporten. Gemiddeld is dat dan ongeveer twee keer per week. Dat zou moeten lukken, toch?

3) Genieten van de zon. Het komt regelmatig voor dat ik er soms achter kom dat ik al de hele dag binnen zit, terwijl het buiten prachtig weer is. Zonde! Ik wil daarom meer gaan genieten van de zon. Elke dag dat de zon schijnt, wil ik minstens 20 minuten zon meepakken. Dat kan in verschillende vormen: op het dakterras zitten, een rondje lopen of een rondje fietsen. Twintig minuten is realistisch, een uur red ik helaas niet altijd.

Ik kan nog veel doelen voor mezelf bedenken, maar ik denk dat drie doelen voor nu even genoeg zijn. Er komen nog heel wat maanden, genoeg tijd voor de rest!

Heb jij nog mooie plannen voor in juni?

Volg:

2 Reacties

 1. gerdiemar
  1 juni 2017 / 7:40 am

  Geen idee wat xco is, straks even googlen.
  Je bent streng voor jezelf! Van mij mag je gerust elke dag ‘lummeltijd zonder tijdslimiet’ instellen, lekker doen!
  Petje af voor jouw doelen, schema- inbreng, petje af voor jouw gekozen levensvorm,

 2. Thomas
  1 juni 2017 / 8:18 am

  Mijn doel:

  1250 km fietsen
  Elke week 2 keer in de trein een boek lezen
  Elke week een nieuw gerecht moeten we erin houden vind ik 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge