HOE DAN

(Vervolg op de blog van zaterdag: ik heb de auto van Dorinde opgehaald en deze verplaatst voor de caravan van de buren).

De volgende ochtend is het vrijdag: eindelijk weer tijd om te gaan paardrijden! Ik pak mijn spullen, loop naar de auto van Dor en…. hij start niet. Wat..? Ik probeer het nog een keer. De motor slaat niet aan. Dan kijk ik naar mijn lichtknopje. Nee. Neeeee. NEEEEE. Ik ben de lichten gisteren vergeten uit te zetten, waarschijnlijk omdat ik in mijn hoofd nog bezig was met “lol, die caravan.”

Een hele aardige buurman zit buiten en ik loop naar hem toe om te vragen of hij mij zou kunnen helpen met startkabels. Heel lief, dat wil hij wel. (Goede buur, zo fijn!) Hij sluit zijn startkabels aan en ik probeer te starten. Ik krijg hem niet aan de praat, ook niet met extra gas. De buurman probeert het nog even. “Anders sleep ik je wel even aan. Ik pak mijn sleepkabel.” De kabel blijkt vervolgens toch niet de oplossing; deze is niet helemaal meer goed. “Heb je ANWB thuishulp?” Ik weet het niet, maar denk van wel. “Anders ga ik nu wel fietsen, dan ben ik voor nu even gered. Dankjewel in ieder geval!!”

Ik haast me weer naar binnen, door de tuin, naar de schuur… “SHIT!” Roep ik hard. Fiets weg. Die staat natuurlijk bij Dorinde. Hoopvol pak ik mijn oude fiets. De ketting ligt eraf en de band is lek. OMG.

Ik bel naar de paarden, waar ze me met alle liefde willen ophalen, maar ik geef aan dat het te chaotisch wordt en dat ik de auto moet gaan regelen: ik moet vanmiddag ook weer weg met de auto.

Om 11:00 had ik een nieuwe date met de buurman en toen lukte het wel met de startkabels! Tip van de dag: laat je auto niet verzuipen! Slaat hij niet aan? Wacht dan even en probeer het dan meteen met startkabels, ga niet 3 x opnieuw pompen… 😉

Ondanks dat ik wel flink baalde dat ik niet kon paardrijden.. er zat 1 voordeel aan: ik kon nu mijn potentiële trouwschoenen via de post aannemen 😉

Eind toch een beetje goed!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    27 augustus 2019 / 7:27 am

    Pech op pech op pech, paniek, teleurstelling, adrenaline—je zou er compleet van inzakken. Maar dan als grote troost je trouwschoene, hè, gelukkig! En de auto doet het ook weer, hè, gelukkig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge