Downton Abbey

Dit is niet Downton Abbey, maar geeft wel een heerlijk sfeerbeeld 😉

Op zondag zijn Dorinde en ik met mijn schoonmoeder, schoonzussen en schoonoma naar de bios geweest. Haha, schoonoma, dat is het enige woord dat blijkbaar niet in het woordenboek staat. “Schoma” noemde Dorinde het ook wel!

Met z’n zevenen gezellig op een rij, zwijmelen bij de heerlijke beelden, prettige muziek en grappige scènes. Ik ben groot fan van Maggie Smith (in Harry Potter: Professor McGonagall of Professor Anderling): ze komt heerlijk droog uit de hoek en is lekker sarcastisch.

Ik word blij van close-up beelden van klokken die opgewonden moeten worden en zilverwerk dat gepoetst moet worden. Prachtige kostuums en gezellige sfeerbeelden in de pubs. Goh, ben ik in een verkeerd tijdperk geboren?

Thuis probeer ik dit sfeertje vast te houden en geniet ik van ons schattige tuinlantaarntje en het romantische licht dat onze lamp geeft. Mijn vriend/verloofde die als een heuse butler (haha) thee voor me inschenkt.

Oké genoeg, ik draaf door. Ik ben namelijk ook wel heel blij met ons Spotify Abonnement (dat ik gewoon de muziek van Downton Abbey keihard uit de speakers kan laten loeien in plaats van dat ik daar een compleet orkest voor nodig heb), met onze warme douche (geen ketels die stuk zijn en dus kruiken die gebruikt moeten worden) en ook met de afwezigheid van kledingetiquette: heeeeerlijk met mijn joggingbroek op de bank.

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 15 oktober 2019 / 7:29 am

    Echt een geweldige film is het, hè?! Ik werd ook even helemaal enthousiast over een acuut tripje naar het Engelse platteland. Alhoewel ik al die moderne dingen, net als jij, ook wel kan waarderen 😉
    Oh, klein dingetje! Ik dacht dat je dat als mede-taalfanaat wel wilde weten: er staat ‘spiekers’ in plaats van ‘speakers’ 😉

  2. Marretje
    15 oktober 2019 / 7:35 am

    De romantiek van ver verleden tijden verweven met de romantiek van het hedendaagse: geluk ten top! Downtown Abbey-onderdompeling, heerlijk hè? Hou die sfeer vast…(het wordt eerdaags kerst, dat helpt, kijk maar bij Action rond, een en al kerst😉☺️)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge