Random dingen die mij zijn opgevallen in de Azoren!

Na een ‘bijzondere’ vakantie houden we dit soort lijstjes vaker bij. Benieuwd naar dingen die ons zijn opgevallen in andere landen?

Lees het hier terug van IJsland en hier van Thailand!

Wat viel ons op aan de Azoren (São Miguel)?

– Mensen spreken hier super goed Engels! Overal waar we komen spreken mensen ons met een mooi accent aan. Alleen onze oude taxichauffeur was hierop een uitzondering ;).

– In supermarkten is de visafdeling enorm groot. Het gevolg is helaas dat de complete supermarkt naar vis meu..ehh.. ruikt.

– Er zijn extreem veel koeien op dit eiland! Dat wist ik van tevoren helemaal niet haha, dus ik vond dit wel een grappige verrassing!

– De natuur is zo mooi! Dorre stukken bestaan hier niet en op elke meter is het weer anders. Er zijn prachtige bergen, bossen, weilanden, junglelandschappen, watervallen, beekjes, meren… alles heb je hier wel!

– Je kunt hier niet per boot naar de andere eilanden van de Azoren, je moet met een propellorvliegtuigje. Wij hebben dit uiteindelijk niet gedaan, omdat wij vonden dat São Miguel genoeg moois te bieden had.

– Mensen eten graag zoete broodjes, kaas met daarbij zoete aardappeljam of pompoenjam, haha! Bést lekker hoor, maar doe mij toch maar gewoon lekker aardbeienjam ;).

– De meeste toeristen komen uit Duitsland, Engeland of het vaste land van Portugal.

– Het heeft hier de afgelopen 600 jaar pas één keer gesneeuwd.

– Er zijn hier heel veel plekjes waarbij de vulkanische activiteit (caldeiras) zichtbaar is! Veel stoom uit de grond, borrelende waterbronnen.. echt grappig! Wel moet je soms je neus dichtknijpen ;).

– Het weer slaat supersnel om! Waar het eerst strakblauw en zonnig is, kan het na een half uur ook helemaal dichtgetrokken en regenachtig zijn. Wij vinden dit wel charmant!

– De temperatuur van dit eiland is het hele jaar door eigenlijk wel prima! In de koude wintermaanden is het ongeveer 12-16 graden en in de zomer rond de 24-28 graden. Perfect!

– Er komen hier niet zo veel Nederlanders. Mocht je een originele vakantiebestemming zoeken… komt dat zien! 😉

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. Gerdiemar
    5 maart 2020 / 8:20 am

    Mocht je ooit genoeg hebben van je huidige baan, dan krijg je zonder meer werk in de reisbranche als Aanbeveler Van Mooie Oorden!
    Koeien op Sâo Miguel, hoe onverwacht bizar, maar toch net even dat My-home-is-my-castlegevoel biedend, waarna zoete aardappeljam je meteen het weg-van-huisbesef biedt….verleidelijk!

  2. 5 maart 2020 / 8:36 am

    Ha wat leuk om te lezen! De Azoren leken mij al een geweldige bestemming, maar nu al helemaal! En de temperaturen zijn natuurlijk ook geen straf – heerlijk hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge