Diepvries avocado

Een avocado is een super veelzijdig product. Je kunt hem als tussendoortje uitlepelen, op je brood doen, in de soep verwerken, in quacamole, chocolademousse ervan maken, door de salade doen, er soep van maken enzovoorts. Daarnaast is een avocado heel gezond, het zit bomvol goede vetten. Je moet er geen drie per dag eten, dan zal je waarschijnlijk wat uitdijen, maar zo nu en dan een avocado is echt wel een goed idee!

Bij de supermarkt zag ik een pakje bevroren avocado liggen. Deze kun je in de vriezer vinden (goh), bij de pakjes bevroren mango, ananas, aardbeien etc. Bij de Jumbo betaal je €1,69 voor een pakje van 250 gram. Een verse avocado kost meestal €0,99, maar die bestaat vaak voor een groot gedeelte uit pit. (Die avocado’s neppen je vaak waar je bijstaat, de helft kun je gewoon niet eten haha). Vaak vind ik zo’n verse avocado net te groot voor op brood of als tussendoortje. Dan kan ik natuurlijk de rest zelf ook gaan invriezen, maar ik ben soms ook liever lui dan moe. Vandaar dat ik de bevroren variant gekocht heb!

Als je het karton openmaakt, zit daarin nog een stevig plastic met daarin kleine blokjes avocado. Je kunt daardoor heel makkelijk je gewenste hoeveelheid eruit halen. Op een bord buiten de koelkast duurt het ongeveer een uurtje voordat de stukjes zijn ontdooid, in de koelkast duurt dit ongeveer 3 tot 4 uur. Ontdooien in de magnetron lukt ook prima, na een minuutje zijn ze dan klaar.

Hoe smaakt het?

De smaak valt me niet tegen! Qua structuur lijkt het precies om zo’n verse, je merkt er niet veel van dat hij bevroren is geweest. Wel vind ik de smaak van een verse lekkerder, maar het komt aardig in de buurt. Ik had een rijstwafel belegd met cottage cheese, daar had ik de stukjes avocado opgelegd met een heel klein beetje zout. Heerlijk!

Ik vind dit best wel een ideaal product. Als je avocado alleen maar gebruikt door een salade, dan zou ik gewoon een verse kopen. Meestal is één avocado dan precies genoeg en dan ben je goedkoper uit: voor €0,99 ben je klaar. Eet je een avocado echter vaker, bijvoorbeeld op een cracker, je brood, rijstwafel of tussendoor, dan is zo’n bevroren verpakking echt ideaal. Vooral het bepalen van je eigen portiegrootte spreekt me erg aan.

Koop jij wel eens bevroren fruit?

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge