“Deze zijn echt veel beter!” – Recept: havermoutkoekjes 2.0

Al eerder deelde ik een recept van havermoutkoekjes. Op zich zijn die koekjes prima hoor, maar naar mijn idee toch wel een beetje té huis-tuin en keuken. Na wat geëxperimenteer kwam ik op een veel lekkerdere combinatie! Omdat ik de ingrediënten absoluut niet wil vergeten en ook graag alles met jullie deel, hierbij het nieuwe recept! Vergeet die andere! 🙂

Wat heb je nodig?

 • 120 gram havermout
 • 2 bananen
 • 2 eetlepels kokosrasp
 • flink wat dadels
 • handje walnoten/pecannoten
 • 1,5 eetlepel pindakaas (ik gebruik 100% noten pindakaas)
 • handje rozijnen

Hoe maak je dit klaar? (4 minuten + 15 minuten oven)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de rozijnen in een kommetje met warm water en laat dit even staan. Plet 2 bananen in een kom en voeg de havermout en kokosrasp toe. Roer dit even door elkaar. Snijd de dadels en noten in kleinere stukjes en doe ze bij het mengsel. Voeg ook de pindakaas en de rozijnen toe. Roer alles nog even kort door elkaar. Schep steeds een beetje mengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier. Ik gebruik hier meestal een ijslepel voor, maar je kunt ook een gewone lepel gebruiken. Bak de koekjes in 15 tot 20 minuten gaar. De koekjes worden een klein beetje krokant, maar zijn nog wel wat zacht aan de binnenkant.

Tip: om het extra zoet te maken kun je nog een beetje honing toevoegen. Ik heb dit nu weggelaten om het net wat gezonder te maken. Ondanks dat honing een natuurlijke suiker is, maakt dit voor je lichaam niet veel verschil. Suiker is suiker 🙂

Ik ben benieuwd of je ze eens gaat maken!

 

Volg:

2 Reacties

 1. gerdiemar
  30 mei 2017 / 8:19 am

  Hee hee, niet zo negatief over je kook-en bakkunsten hoor! Jij bent een subliem kokkerelster cq bakster, die wel degelijk schoonheidsprijzen oftewel bak-kookheidsprijzen verdient en die havermoutkoekjes ga ik maken wanneer we weer thuis zijn! Lekker!

 2. Renate
  30 mei 2017 / 12:51 pm

  Ha Dorinde dat moet je niet zeggen .De daddeltaart was super lekker en zag er goed uit .Ik ga de koekjes gauw eens bakken en dan met honing .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge