De wasbol

Enkele weken geleden hebben we een nieuwe afvoer gekregen bij de wasmachine. Onze oude leidingen waren te smal en bovendien lekker aangekoekt met zeepresten. Vanaf dat moment hebben we besloten dat we onze was met waspoeder zullen wassen.

Het fijne van vloeibaar wasmiddel is dat je dat gewoon makkelijk kunt afwegen met de dop van de fles. Gelukkig is er voor het waspoeder ook een oplossing: de wasbol.

Laat het nou wel zo zijn dat onze katten erg fan zijn van de wasbol. Het is een ideale voetbal waar Dirk – hij is niet voor niets vernoemd – graag mee speelt. Het komt dus regelmatig voor dat ik eerst een rondje door het huis moet lopen voordat ik het waspoeder kan afmeten. En elke keer neem ik me dan voor om te zorgen voor een reservebol.

Laatst verbaasde ik me weer over het feit dat de katten héél goed spullen kunnen verstoppen. Na drie rondes door het huis heb ik het opgegeven en heb ik het poeder op de gok in de wasmachine gegooid. Toen de was uiteindelijk klaar was, heb ik de inmiddels droge was van de lijn gehaald zodat de nieuwe was daar kon hangen. Vervolgens heb ik de was ook maar meteen opgeruimd. Eén van de broeken lag er een beetje verkreukt bij, dus die heb ik even uitgeschud voor ik hem in de kast wilde leggen. Drie keer raden wat er uit de broekspijp schoot, haha.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Marretje
    22 november 2019 / 8:30 am

    Dirk verdient een Oscar. De beste wasbolverstopper van het jaar. Klein twijfeltje: was het nou wel Dirk die de wasbol in de broekspijp verstopte? Of?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge