De kringloopwinkel (vakantie!)

Naast wandelen, (uit) eten, lezen en spelletjes spelen, is het bezoeken van een kringloopwinkel één van mijn favoriete bezigheden op vakantie. Of nou ja, überhaupt eigenlijk wel!

Op vakantie is het leuke dat je naast het opsporen van spulletjes in de kringloopwinkel, eerst ook de winkels zelf op het spoor moet komen.

Wanneer je ‘kringloopwinkel *woonplaats*’ op internet zoekt, dan staan er altijd wel een aantal nepadvertenties die je vervolgens een random winkelstraat opsturen. Of een winkel die tien jaar geleden bestond, maar allang niet meer open is.

Na wat Google Maps-speurwerk te hebben gedaan, schrijf ik de adressen van een paar kringloopwinkels op. Daan wenst me veel plezier, die blijft met alle liefde in het huisje, hahaha. Op de vraag of hij nog iets nodig heeft, antwoordt hij: “een juskannetje.”

De kringloopwinkel is enorm en ontzettend gestructureerd. Ergens is dat natuurlijk heel prettig, maar ik kan ook juist wel echt genieten van het schatzoeken op rommelige planken.

Waar ik op dit moment naar zoek, is dus een juskannetje, een leuk spelletje, eventueel een leuk boek, kledingstuk (ik had laatst een hele goede vondst met een broek, dus daar hoop ik altijd weer op!), en een mooi fotolijstje (ik heb 50 jaar oude krantenartikels van de Efteling op marktplaats gekocht en ik ben bezig ze mooi op te slaan, haha!) Verder hoop ik natuurlijk altijd iets geinigs tegen te komen.

Bij de afdeling ‘spellen’ zie ik de gebruikelijke triviant, domino en puzzels liggen. Dan valt mijn oog op het spelletje ‘Anti-monopoly’. Grappig, nooit van gehoord! Als monopolyfan die ik stiekem toch wel ben, voelt het heel rebels om een ‘anti’spel te kopen, maar mijn interesse is wel gewekt. Ik stop het in mijn mandje.

Vervolgens besluit ik rebels om even in dit ‘anti’ sfeertje te blijven en ik loop op het bordje ‘koffie en thee’ af. Ja, dit was echt een categorie! Ik pluk een melkkannetje (muhaha) van de plank en loop met de twee vondsten naar de kassa.

In het huisje aangekomen, is Daan super blij met zijn nieuwe kannetje. Één portie jus past er makkelijk in, niemand die weet dat dit kannetje eigenlijk een andere functie heeft. ‘s Avonds concluderen we dat we wel erg anti het spel zijn. We zijn allebei snel failliet en vinden het maar niks, hahaha. Ik ben nu dus weer vet blij, want nu kan ik naar een andere kringloopwinkel om dit spel weer af te geven;).

Vakantie, I love it.

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. Gerdiemar
    23 juli 2020 / 8:18 am

    Het GROTE geluk zit in een klein Kringloophoekje, tot en met een melknuskannetje aan toe. Voelt als triomf hè?
    Mooie tip trouwens van je, vanaf je vakantieadres op snor naar kringloopleuks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge