Fietsen gaat fout (vakantie!)

Afgelopen week hebben wij, net als velen anderen, heerlijk op De Veluwe genoten van de bossen. We zijn de laatste tijd wel fan van lange routes wandelen, meestal tussen de 10 en 16 km. ‘s Ochtends zoeken we dan een bewegwijzerde route uit om die dag te gaan wandelen. Bordjes volgen, I love it. Niet te veel nadenken, wel een beetje speuren en je komt altijd weer goed uit ;). Dat dachten de fietsers vast ook, hihi.

De eerste paar keren viel het me nog niet zo op. Dit zal wel normaal zijn. Op een bepaald moment realiseerde ik me echter dat er toch wel wat anders aan de hand was.

Je kent de knooppunten vast wel. Bordjes met nummers die een fietsroute/richting aangeven. Deze nummers lopen door elkaar en je kunt zelf je route uitstippelen. Fietsers schrijven deze nummers vaak op, of hebben een kaart bij zich om de nummers goed bij te kunnen houden.

Tijdens één van onze wandelingen lopen we weer langs een fietsknooppuntbord. Het is er vrij druk (zo’n drie echtparen) en ze houden netjes afstand. Omstebeurt mag er een echtpaar bij het bord kijken. Wij stoppen ook even om wat water te drinken en nieuwsgierig bekijk ik het tafereel.

“Ik begrijp er niks van. Deze nummers kloppen niet meer!” Een vrouw en haar man kijken hulpeloos naar hun kaart en besluiten om maar gewoon rechtdoor te fietsen. “Dan drinken we daar wel even koffie.” Ook het andere echtpaar besluit om er maar het beste van te maken en rijdt na een tijdje verder.

Er staat nu nog één echtpaar en de vrouw richt zich vrolijk tot mij. Ehh, hoi. “Ja, ook mijn man en ik zijn heerlijk aan het fietsen en nu kloppen de nummers niet meer! Ik heb een kaart van 3 jaar oud, dat verwacht je toch niet.” Ze begint enorm te lachen. “Niet dat het erg is hoor, dit houdt je scherp, maar lullig is het soms wel. We kwamen net een Tjech tegen die wanhopig op de borden stond te kijken. Ik heb hem onze kaart maar gegeven. Wij halen straks maar de nieuwe. Wandel ze!”

De volgende dagen heb ik vermakelijk gezien hoe er altijd wel mensen bij de borden aan het turen waren. Vervolgens slaan wij dan weer vrolijk linksaf bij ons paarse pijltje die ons nooit teleur stelt ;).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    28 juli 2020 / 7:07 am

    Fietsknooppunt dat zomaar fietsknoeipunt kan worden, begrijp ik. Wat een fietsafgang!
    Hou de looppijltjes toch ook maar deksels goed in de smiezen, wie weet of ook daaraan niet gepeuterd gaat worden, waardoor 15 km opeens 35 km☹️🦵🦵 is geworden😅

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge