De familie-app (mini-anekdotes)

In de app van mijn schoonfamilie komen regelmatig grappige mini-anekdotes langs. Soms over mijn zwager, schoonzussen of schoonmoeder, maar vaak ook over mijn neefjes (4 en 8). Ik heb een aantal van de mini-anekdotes verzameld en deel ze vandaag met jullie!

Vakantievoorbereidingen bij zwager en schoonzus:

“Schat, vang jij die slaapzak even op als ik dit naar beneden gooi? – Ja!” Zwager pakt telefoon en start met filmen. Schoonzus gooit vervolgens een slaapzak naar beneden die niet opgevangen wordt. Even later krijgen wij een super droog filmpje, hahaha.

Ondertussen op de camping

“Help, we hebben een muis in de tent! We hebben hem net naar buiten gejaagd en nu zitten in alle openingen gele dweiltjes gepropt.”

“Mogge”

“Goeiemorgen!” We krijgen een niet-complete familiefoto in de tent te zien. “Iemand hier wil niet op de foto vanwege haar coupe-voltage.”

Stralend zwanger

“H. (4 jaar) is er momenteel van overtuigd dat hij een baby in zijn buik heeft die pannenkoek heet. Hij denkt ook dat papa’s jongetjes krijgen en mama’s meisjes. Hij wil later mama worden, trouwens. T (8 jaar) probeert hem uit te leggen hoe het werkt, maar H. luistert niet en blijft gewoon met een dikke buik rondlopen.”

Fotograaf

“H. (4 jaar) heeft met de tablet op de wc gezeten vandaag. Ik vind nu allemaal foto’s van prullenbakken, wasbakken, sokken en blote benen tussen mijn foto’s.”

Heuglijk nieuws

Schoonmoeder: “Dat jullie het een weten. Ik ben vanmiddag met H. (4 jaar) getrouwd. Hij noemt mij nu mama en ik moet hem papa noemen. Hij trakteerde me eerst op worteltjes, spinazietaart en ei. En ook soep! En toen ik vroeg of we nog op huwelijksreis gingen, was zijn antwoord: “nee! We gaan nu die troep in de kliko gooien. Vervolgens hield hij de deur voor me open, dat dan weer wel.”

Leuk man, spelletjes

Familie speelt Kolonisten van Catan. “Ze heeft 6 rondes terug al gewonnen, maar eist de overwinning niet op omdat het zo gezellig is. Ondertussen laat ze mij lijden.”

Zwaar leven met sarcastische (sadistische?!) ouders 😉

“We hebben vandaag in een speelgoedwinkel het vakantiegeld van de kinderen uitgegeven. T. (8 jaar) heeft een drone gekocht. In de auto hadden we het vervolgens over het feit dat onze familie best sarcastisch is. Een voorbeeld kwam langs: een vriendinnetje van vroeger zat koekjes te kruimelen. Mijn schoonmoeder zei toen: “ja joh, stamp ze maar lekker in het kleed!” De kruimels werden vervolgens flink in het kleed gestampt.

Na dit gesprek vroeg T. (8 jaar) waar zijn nieuwe drone was. “We hebben hem vast kwijtgemaakt, dan hoef je dat niet zelf meer te doen. – We hebben hem wel eerst ook kapot gemaakt, dat scheelt ook weer.” Mama kreeg de slappe lach, T. werd boos.”

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    18 juli 2019 / 6:37 am

    Geweldig, die schoonouderlijke anekdotes! Als T en H die over vele jaren teruglezen is het slappe lach-genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge