Dagje bij de opticien

Hmm, ik begin een beetje wazig te zien door mijn huidige maandlenzen. Morgen maar even nieuwe in doen!

“Shit, m’n oog voelt echt heel branderig. Is hij rood?” Thomas ziet gelukkig niks, maar ik ga toch mijn nieuwe lenzen maar even spoelen met lenzenvloeistof. Het wordt een klein beetje minder, maar echt lekker voelt het nog steeds niet.

Ook de volgende dag fikt mijn oog nog lekker door. Ik besluit om maar wéér een nieuwe lens in te doen en om even langs te gaan bij de opticien. Het kan toch niet zo zijn dat straks op mijn trouwdag met een ontstoken oog rondloop?!

Bij de opticien controleren ze mijn oog en zien ze gelukkig niks geks. Uiteraard was dat branderige gevoel alweer opgehouden voordat ik bij de opticien aankwam, zul je altijd zien. Toch denken ze graag mee en bieden aan om daglenzen te proberen. “Doe ze maar even in en kom over twintig minuten terug. Ik zal je ogen daarna nog eens controleren.” Prima. Ze zitten eigenlijk direct al goed, fijn! Ik doe de ultieme oogprikkeltest: even naar de Zeeman. Al die felle kleuren in combinatie met TL licht, als dat geen goede oogmeting is?! Ook daar doen mijn nieuwe lenzen het goed. Ik loop tevreden terug naar de opticien en neem even plaats in de wachtkamer.

Een oud echtpaar is samen brillen aan het uitzoeken. Ze doen een paar gekke brillen op en hebben overduidelijk lol met z’n tweetjes. Zó leuk om te zien. Dan loopt de vrouw naar een medewerker toe. “Ehh, ik heb een probleempje. Ik ben mijn eigen bril kwijt.” Samen zoeken ze tussen alle brillen en uiteindelijk vinden ze hem gelukkig tussen de gekke brillen. Ze nemen afscheid van de medewerker en willen al naar buiten lopen. Ik kan ze nog net op tijd tegenhouden. “Ehh mevrouw, is dit uw tas?” De vrouw kijkt me verrast aan. “Dankjewel kind, het wordt echt tijd dat ik een betere bril ga kopen.”

Mijn oog wordt nogmaals gemeten en alles ziet er prima uit. Ik krijg als bruidscadeau een pakje daglenzen mee die ik de komende dagen nog even kan uitproberen, hoe lief! “Zet je wel even een bordje bij de bruiloft met ‘mede mogelijk gemaakt door Specsavers’?” Grapt een medewerker. Haha, dat zal ik niet doen, maar bij deze toch een positieve review op de blog 😊.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    4 augustus 2021 / 8:02 am

    Dat er nog aardige mensen in het kwadraat zijn, inclusief jij in het tienvoudige kwadraat doet beseffen dat ‘de meeste mensen deugen’ misschien tóch waar is. Via de media ging ik sterk twijfelen… leve jouw blog! En leve jij! En leve Specsavers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge