Daan met z’n feitjes ;) (Grease)

Jaaa, het is vakantie! Tijd voor films! Afgelopen week was Grease op tv en we kijken het vanavond terug. Omdat we de film niet hebben opgenomen of op Netflix/Videoland o.i.d. kunnen kijken, besluiten we om dan maar de versie met reclame te kijken. Downloaden doen we natuurlijk nooit… 😉

Tijdens de reclame zoekt Daan op IMDB wat feitjes op over de film. Altijd leuk om bloopers en achtergrondinformatie te weten te komen! Zo vertelde hij de volgende grappige feitjes:

Tijdens de film is er 4 keer zo’n stoffen, grote microfoon in beeld geweest. Wij hebben dit niet gespot, een leuk zoekplaatje voor de volgende keer!

Olivia Newton John (Sandy) kon absoluut niet dansen, terwijl John Travolta (Danny) wel al professioneel danste. Voor de film heeft ze per se willen leren dansen. Best geslaagd, toch?

De danswedstrijd in de gymzaal was hard werken voor de acteurs. Het was 35 graden en er was geen airco of een raam dat open kon. Een van de dansers is er zelfs flauwgevallen, wow!

De hoofdpersonen zitten in hun examenjaar en moeten dus 17-18 jaar voorstellen. Van de hoofdpersonen was de jongste acteur 19 jaar, de oudste 33. Super geloofwaardig.

Tijdens de laatste scène (you’re the one that I want) draagt Sandy een hele strakke leren broek. De rits knapte heel vaak, waardoor ze Sandy in de broek hebben moeten naaien. Alleen zo bleef de broek zitten tijdens het dansen, haha!

Tijdens het filmen zijn er 100.000 stukjes kauwgum gekauwd, zo’n 5000 per dag. Omg.

De acteur die Kenickie speelt, was heel erg onder de indruk van Olivia Newton John (Sandy). Hij is vervolgens maar met haar zus getrouwd ;).

Een van de vriendinnen / Pink Ladies (Jan) kreeg zo snel weer grijze haren in haar zwartgeverfde kapsel, dat ze haar haar dagelijks met zwarte stift moesten bijwerken, hihi.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    21 december 2019 / 8:04 am

    Dat is nou wat je noemt 200 procent opgaan in een film. The making off is nog interessanter dan de film zelf…
    Fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge