Cornetto versus Raketje

“Die lust jij vast wel!” Mijn vriend stuurde me een foto van zijn zojuist gekochte boodschappen: cornetto’s! En of ik die lust. Hoe warm het ook is in de zomer, mijn voorkeur zal bijna altijd uitgaan naar ijsjes met chocolade erin. Een magnum, cornetto’s, schepijs met chocola, love it. Waterijsjes vind ik ook wel lekker hoor! Maar cornetto’s winnen het toch echt. Toch is het algemeen bekend dat waterijsjes de ‘minst slechte ijsjes’ zijn. Want ook deze zijn niet per se een gezonde keuze. Maar hoeveel verschillen die ijsjes dan van elkaar? Ik ga ze eens vergelijken! Ik ben trouwens helemaal niet van het calorieën tellen hoor. Vind het gewoon heel leuk om het een en ander over voeding ‘uit te zoeken’ :). We hadden cornetto’s van het Jumbo huismerk, dus die zal ik dan ook gebruiken in dit overzicht. Ik ga ervan uit dat de Ola variant vergelijkbaar is.

Cornetto – Jumbo huismerk – €1,59 voor 6 ijsjes

Een ijsje is 65 gram. Dit bevat:

 • 183 kcal
 • 8,8 g vet (7,3 verzadigd)
 • 23,3 g koolhydraten
 • 2,3 g eiwitten

Raketje – Jumbo huismerk – €1,19 voor 9 ijsjes

Een ijsje is 55 gram. Dit bevat:

 • 40 kcal
 • 0 g vet
 • 10 g koolhydraten
 • 0 g eiwitten

Goed. Een cornetto is dus vooral vet en suiker, hoewel ik het aantal calorieën nog niet eens zo shocking vind. Een Magnum heeft er al weer wat meer, 244 kcal per ijsje! Een raketje is daarentegen vooral water en suiker (20% van het ijsje). Qua prijs is een raketje ook beter dan een ander ijsje.

Bij de Ikea heb ik vorig jaar lege ijsjeshouders gekocht. Daar kun je zelf ijsjes mee maken, stiekem is dat nog veel leuker natuurlijk. Ik heb dat vorig jaar twee keer gedaan met yoghurt en vers fruit. Deze zomer wil ik daar wat meer mee experimenteren.

Ben jij van de ijsjes? Wat is je favoriet? En maak je zelf wel eens ijs? 

Volg:

1 Reactie

 1. gerdiemar
  26 mei 2017 / 7:52 am

  Een ijsjesblog op een warm zonnige dag doet watertanden. Gisteren een softijsje gesnoept, vast veel vet, doch erg njam. Dus softijs lusikgraag, maar vooral ook cornetto’s zijn favoriet. Vanilleijs bekoort me het meest, aardbeienijs lusikminder.
  Caramelsaus over het ijs is het ‘einde’ , toppunt van zalig…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge