Challenge: genoeg drinken

Genoeg water drinken is goed voor je gezondheid. Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Eet elke dag twee stuks fruit. Allemaal uitspraken die we door en door kennen. Ondanks dat we blijkbaar heel goed weten wat we allemaal wel en niet moeten eten en drinken, houden we ons daar niet al te best aan. Althans, ik in ieder geval niet.

Ik drink veel thee, maar kom echt niet aan de 2 liter vocht per dag. Meestal wanneer ik ‘bij wil houden’ hoeveel liter water/thee/spa rood ik op een dag drink, wil ik dat altijd té precies bijhouden. Het ene glas is het andere niet, dus moet het nou geteld worden als 250 of 300 ml? Omdat ik dit dan weer te veel werk vind, is het me eigenlijk nooit gelukt om fatsoenlijk bij te houden wat ik nou gemiddeld drink per dag. Tijd voor een challenge!

De challenge

De komende week (vrijdag 14 april t/m vrijdag 21 april) ga ik bijhouden wat ik drink op een dag. Ik tel daarbij alleen de glazen water, thee en spa rood. Een gemiddeld glas is 250 ml, dus ik wil elke dag aan ten minste 8 glazen komen. Over een week laat ik weten hoe dit is gegaan. Mocht het nou niet zijn gelukt, dan dwing ik mezelf om vervolgens twéé weken lang bij te houden wat ik drink. Ik verdubbel het dan dus. Mocht het dan weer niet lukken, dan.. nou ja, je begrijpt hem. Uiteraard zal het niet zo ver komen, fanatiek als ik ben.

Het doel van deze challenge is vooral om er iets meer routine in te krijgen om voldoende te drinken. Doe je mee? 😉

Volg:

4 Reacties

 1. gerdiemar
  14 april 2017 / 8:41 am

  Moet even wennen aan de vernieuwde site! Weet niet of ik nu op het juiste artikel reageer, maar kon geen andere plek vinden. Welkom samen met je zus!!!!
  Over twee liter per dag drinken heb ik een tip, althans iets wat ikzelf dagelijks toepas.
  Op mijn aanrecht staat een tweeliter-maatbeker. Steeds als ik een glas water drink, gooi ik eenzelfde glas water in de maatbeker. ‘s Avonds moet hij vol zijn en dan is het mij gelukt om twee liter te drinken. Dat is dan nog los van de koppen koffie en het geperste sinaasappelsap.
  Heb ik natuurlijk het voordeel van thuis zijn, maar ook als je buitenshuis doende bent, kun je je drinkgedrag onthouden en thuis meteen de maatbeker voorzien van dezelfde hoeveelheid die je die dag dronk.
  Drink ze!!! P.S. Leuke selfie van jullie hieronder!

 2. 14 april 2017 / 2:38 pm

  Wat een leuke tip! Dat zou dan inderdaad echt motiveren. Hoe vol zit de maatbeker nu?! 😉

 3. Mama
  15 april 2017 / 12:09 am

  Zeg nee, dan krijg je er twee??
  Leuk zeg, duo info.
  Ik weet niet goed of jullie dit allebei lezen…
  Succes met de nieuwe site.

 4. 15 april 2017 / 8:18 am

  Ja wij lezen dit allebei! Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge