Autoverhuur avonturen

“Hello! We are looking for this car rental company.” We zijn zojuist aangekomen in Italië. De vrouw achter de balie vertelt ons dat we naar buiten moeten en een stukje naar rechts. Top.

In de verte zien we enorm veel mensen staan en inderdaad, ook daar moeten wij zijn. In het gebouw zitten weer heel veel huurauto aanbieders en we kunnen onmogelijk met z’n tweeën naar binnen met onze koffers. We besluiten dat Thomas de sleutel gaat regelen en dat ik dan buiten even op de koffers zou letten.

Even. Haha. Ha. Thank god sta ik in de schaduw én ben ik op gehoorsafstand van drie Nederlandse gezinnen die samen op vakantie zijn. De vaders zijn binnen de auto’s aan het regelen, de moeders staan bij de koffers en kinderen. Blijkbaar is één van de drie gezinnen al veel vaker hier geweest, want het meisje blijft maar opscheppen over wat ze allemaal al weet. En dat het de vorige keren echt rustiger was bij de huurauto’s. Best leerzaam om even mee te luisteren ;-). Na ongeveer drie kwartier wordt een moeder gebeld door één van de vaders.

Kennelijk is vader de code van de creditcard vergeten, waardoor ze de auto niet meekrijgen. Terwijl ze wel betaald hebben. Direct app ik Thomas die gelukkig onze code nog weet.

De moeder belt naar “oma”, omdat oma vlakbij woont en bij hen thuis in de map kan zoeken naar het nummer. Oma neemt helaas niet op, dus wordt opa gebeld. Opa weet niet waar oma is. Uiteindelijk belt oma terug en gaat ze op weg naar de map. Spannend! De vaders zijn gefrustreerd terug gekomen omdat ze straks weer achteraan moeten sluiten. 

Ondertussen heb ik een Duitse meneer geholpen door uit te leggen dat hij naar binnen moet voor zijn auto. Hij bedankt me vriendelijk en tevreden kijk ik hem na. Vervolgens zie ik dat hij binnen dezelfde vraag stelt aan iemand anders. Nou zeg, ik was heus wel duidelijk! Je begrijpt dat ik het hartstikke druk heb met de situatie.

Geen spoor van Thomas en dik een uur later.

Ah, oma belt weer en is bij de map! Ze kan helaas de code niet terugvinden. Een van de moeders besluit om met de vaders weer naar binnen te gaan. Het meisje is wijselijk gestopt met vertellen over al haar ervaringen met de vakantie.

Na een kwartier gaat een van de jongens naar binnen en komt terug met de mededeling dat ze €800 bij moeten betalen, €40 per dag. Dan mogen ze de auto meenemen. Zozo, gaan jullie 20 dagen? Lekker hoor. 

Net op het moment dat ik besluit dat ik nóóit de codes ga vergeten, komt Thomas eindelijk terug! Cliffhanger. Gaan ze wachten op oma, of kiezen ze voor de boete?

Nou goed, lekker belangrijk. Wij gaan karren!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    31 juli 2019 / 7:17 am

    Jeetjemina! Soort van Italiaanse inefficiëntie? Die auto had voor jullie klaar moeten staan. Toch? Nu is er meer dan een uur van jullie vakantie afgesnoept, zo te lezen. Wel, blije en mooie avonturen gewenst zonder ellenlange wachttijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge