Bakkers klaar?

De afgelopen twee weken heb ik genoten van een heerlijke meivakantie. De plinten zijn eindelijk af, de achtertuin heeft een beetje meer aandacht dan normaal van ons gekregen en voor het eerst heb ik een puzzel helemaal in mijn eentje gemaakt. Ik heb al vijf keer in mijn nieuwe bad gezeten en we hebben ook nog eens een trouwlocatie gevonden!

Ook heb ik een andere nieuwe hobby ontdekt: bakken. Ik heb een kookboek gekocht waarin heerlijke gezonde baksels staan. Deze vakantie heb ik er vijf uitgeprobeerd, waarvan er drie zeker een succes waren. Toch vond ik er eentje best ‘eng’ om te maken.

Ik ben bezig met een Japanse cheesecake en lees het recept door. “Plaats de kleinere bakvorm in een grotere bakvorm en giet in de grote kokend heet water. Doe deze bakvormen vervolgens in de oven.” In onze keuken zit de oven bóven de koelkast, waardoor ik de schalen best een beetje omhoog moet tillen. En uiteraard heb ik er veel te veel water in gegooid, fanatiekeling. Ik probeer wat water met een kopje uit de grote bakvorm te gieten en dat lukt uiteraard voor geen meter. Dan maar gewoon de oven in. Ik pak twee pannenlappen en pak de schaal goed vast. Ik til hem vijf centimeter op en zet hem dan toch weer neer. Na mijn derde poging besluit ik voor grotere maatregelen. Ik loop naar de kapstok, grijp mijn winterjas en pak mezelf helemaal in. Safety first 😉.

Volgende keer pas ik toch maar een beetje op met het water, want in een bloedhete winterjas voor de oven staan heeft bijna hetzelfde effect, haha.

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Omarij
  6 mei 2020 / 7:17 am

  Wat een vruchtbare meivakantie met resultaat op vele fronten!
  Nu nog naar de bouwmarkt, een ladder kopen en zie! Met een bakvorm vol water en daar weer een kleinere bakvorm met cheesecakespul klauter je kaarsrecht omhoog naar je oven…snoep smakelijk! Zonder winterjas, dat spreekt😜

 2. Nynke
  6 mei 2020 / 2:43 pm

  Oh, ben nu erg benieuwd welk kookboek dit is!
  Succes met bakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge