Terugblik – anekdotes van september 2019

In deze blog lees je de – volgens ons – leukste anekdotes en tweets van september 2019!

Never dull tweets

– Wanneer je moet niezen en je heel veel spierpijn in je buikspieren hebt. Mijn ‘niesgezicht’ wordt er niet knapper van 😉

– Onze katten mogen in principe in het hele huis komen. Rover ligt altijd op het badkamermatje, Dirk op de strijkplank (?!). #ikzousowiesovooreenbedkiezen

– Lef of lui? Met ongekamde haren naar de kapper om nieuwe shampoo te halen.

– Wanneer er in je gezichtsveld ineens een zwarte spin fanatiek aan het abseilen is. #woow #schrikken

– Er ligt een Jerry voor de deur. Jerry is niet meer. #tomenjerry #cadeautjevandekatten #uhl

– Ik ben zojuist achter mijn oor blijven haken tijdens het instappen in de auto. Ja, ik zou het ook niet meer zo goed kunnen reconstrueren.

– Slechts twee keer ben ik vandaag Laura genoemd! #goedescore #verjaardagsfeest #tweeling

Choose wisely

Stel hè, je mag één vraag aan een dier stellen. Ik zou dan toch wel even goed moeten nadenken of ik écht van Darcy/James wil weten of ze een beetje gelukkig zijn of dat ik mij toch tot de vogels richt om te vragen of ze expres op donkergroene auto’s poepen omdat ze denken dat dit een sappig grasveld is. GRRRRRR.

Deze ochtend: “jaaaaaaa, het regent! Eindelijk die flarken eraf.”

Later, op de parkeerplaats: “ik ga mijn auto dus mooi niet onder de bomen parkeren.”

‘s Middags: (zie foto).

Kauwgom marketing

Kauwgom, soms gaan er maanden voorbij zonder dat je er eentje neemt. Het is dat iemand dan aan je vraagt: “kauwgompje?” Herkenbaar? Een aantal jaar geleden was dit zeker nog niet het geval! 

We zitten in de derde klas en hebben zojuist onze geschiedenis docent ontmoet. In haar introductie vertelt ze dat ze verslaafd is aan kauwgom. Omdat het niet ‘eerlijk’ is als zij in haar eentje kauwgom eet, mogen wij dit als uitzondering ook doen tijdens geschiedenis. Haar idee was vast: als leerlingen toevallig een kauwgompje hebben, hoeven ze die niet uit te spugen bij binnenkomst.

Realiteit: “jongens, wat hebben we? Geschiedenis? WIE HEEFT ER KAUWGOM?!” Nog meer realiteit: na tien minuten een taai kauwgompje dat je dan nog veertig minuten in je mond moest houden.

Dorstige bloemen

We hebben afgesproken om een taartje te gaan eten ter ere van mams verjaardag. Mijn ouders en ik zijn wat eerder en gaan alvast aan een tafeltje buiten zitten. Even later komen ook Laura en haar vriend er gezellig bij. Om ruimte te maken op tafel, zet Laura het potje met bloemen op de grond, vlakbij mijn voeten. Zo passen alle taartjes op tafel. 

Na een kwartiertje waait er een verpakkingspapiertje van een koekje weg. Ik schuif mijn stoel naar achteren om het plastic op te pakken, maar stoot dan helaas de bloemen om. Shit. Het potje is nog heel, maar ik zie dat al het water is weggelopen. Nadat ik het papiertje heb opgeruimd, pak ik de pot met bloemen en loop richting de deur naar binnen.

Mijn moeder merkt droog op dat ze hartstikke nep zijn. Het water is puur regenwater. 

Stond ik dan bijna met mijn goede gedrag een potje nepbloemen te ‘redden’ van hun waternood, haha.

Shake it

Normaal ga ik altijd samen met Laura naar de zumba. We beginnen de liedjes en pasjes steeds beter te kennen, maar kunnen niet altijd tippen aan sommige fanatiekelingen. Helemaal prima, iedereen doet lekker zijn ding!

Vandaag kan Laura helaas niet mee en ik besluit om alleen te gaan. Het gaat best goed, al zeg ik het zelf! En dan komt “the battle”. Bij deze dans moeten we twee rijen tegenover elkaar vormen en steeds ‘al shakend’ naar elkaar toe komen. Normaal staat Laura tegenover me. Nu sta ik oog in oog met de enige jongen, die wat mij betreft het meeste talent heeft van iedereen. Fantastische positie.

Het nummer begint en we beginnen met shaken. Haha. Ha. Oké awkward, volgende keer moet je weer mee hoor Laura. Ook de jongen is het niet ontgaan dat mijn vaste maatje ontbreekt. Terwijl hij naar me toe shaket, roept ie iets in de trant van: “normaal altijd met je zus toch?!” Terwijl ik weer verder shake, bevestig ik zijn vraag. Het interview stopt gelukkig vrij snel, het lied is afgelopen. Ik moet duidelijk gaan oefenen thuis ;-).

It’s all about timing

Sinds dit jaar geef ik ook les in vwo 5: even wennen, maar heel leuk! We beginnen met het thema “daklozen” en we kijken vandaag een stukje van een indrukwekkende film. De leerlingen krijgen van mij de opdracht om aantekeningen te maken, zodat ze deze later nog kunnen gebruiken voor een verwerkingsopdracht.

Terwijl de klas aandachtig kijkt, ben ik ondertussen bezig met het nakijken van een formatieve (= een niet meetellende) toets van de derde klas. Af en toe kijk ik een stukje mee met de film, het is zeer interessant!

Na zo’n 40 minuten ga ik met mijn muis naar de pauzeknop: het is bijna tijd. Precies op het moment dat ik de film stopzet, komt er net een halfnaakte vrouw in beeld. “O!!” Roep ik verbaasd, totaal niet voorbereid op dit shot. (Ik heb de film nog niet eerder gezien). De klas schiet in de lach en ik kan ook geen lach onderdrukken. “Goh, beste timing dit! Nou, dan weten we morgen in ieder geval zeker waar we gebleven waren ;)” Gauw zet ik het scherm helemaal uit, om te voorkomen dat leerlingen op de gang er ook wat van gaan denken, haha.

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Gerdiemar
  26 oktober 2020 / 8:14 am

  Een complete anekdotisch tweetse blogroman op de vroege maandagmorgen mogen lezen is een waarlijk opbeurend dagbegin. Ik blijf zitten met twee vragen:1: hoe krijg je het voor elkaar om een foto vol flatsen richting auto’s te maken?
  2: hoeveel wiskundige aantekeningen kun je maken tijdens het zien van een film met een halfnaakte vrouw?

 2. 26 oktober 2020 / 5:32 pm

  Reactie van Laura:

  1) Ik zat in de auto!
  2) Dat was bij mij, bij Frans! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge