Buurtaal

(2014) Het is september, één van de eerste dagen van mijn Master in Maastricht. Het is altijd spannend om een nieuwe opleiding te beginnen, maar al vrij snel heb ik een groepje medestudenten gevonden waar ik het goed mee kan vinden (en nog steeds!). Eén van hen komt uit België, de anderen uit Limburg en Brabant.

Omdat de hoorcolleges best lang duren, besluiten we om in de pauze tussen de colleges door even naar de wc te gaan. Vier van ons duiken het dames toilet in, de ander gaat naar het heren toilet.

Na een paar minuten staan de vrouwen weer buiten, maar de man is nergens te bekennen. We besluiten om even te wachten, we hebben immers met zijn allen pauze. Na nog een aantal minuten beginnen we ons toch af te vragen of het wel helemaal goed gaat. “Nou, die zal vast wel lekker zitten te poepen,” merkt eentje er droog op. Mijn studiegenoot uit België proest het uit van het lachen en kan pas een poosje later uitleggen wat er zo komisch is. “Jaaa.. poepen betekent in België wat anders, ik ben er vrij zeker van dat hij dat nu niet aan het doen is”. HAHA.

Onze medestudent was trouwens allang naar buiten, die had -terecht- geen zin om ons bij het toilet op te wachten. Dat deden wij daarna dus ook niet meer ;-).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    22 mei 2019 / 7:22 am

    Mijn Vlaams is niet je dat. Benk toch wel benieuwd wat poepen in België betekent… 🤔😜 Mooi plaatje bij dees blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge