In het hostel

(oktober 2015) Ik heb voor het eerst in een hostel geslapen. Wat een leuke ervaring! Samen met een vriendin ben ik in oktober naar Gent geweest. Het leek ons leuk om meteen voor de all the way ervaring te gaan en een gemengde kamer te boeken voor 10 personen. Toen we na het inchecken de kamer binnenliepen, stonden daar keurig 5 stapelbedden op een rij. De meeste bedden waren al voorzien van een eigenaar, dus voor ons bleven twee hoge plaatsen naast elkaar over. Prima!

We maakten ons bed op, dumpten onze spullen en gingen de stad in. ’s Avonds hebben we in de hostelbar nog een drankje gedronken en daarna ging het slaapavontuur beginnen. Tanden poetsen in een balzaal van een badkamer, douchen in een klein hokje en hop naar bed. Omdat ik mijn lenzen al uit had gedaan, klom ik op de tast het stapelbed in. Ik was er helemaal klaar voor. Oordoppen in en slapen maar! Het voelde best heel gezellig zo, in een volle zaal met allemaal jonge mensen, net een schoolkamp! Tevreden staarde ik naar het plafond. Toen mijn ogen bijna dichtvielen, viel mijn oog echter op een zwarte vlek op de muur naast mijn hoofd. Een spin. Tja, wat nu? De mensen in de zaal sliepen al, net als de jongen onder mij in het stapelbed. No way dat ik met die spin in mijn hand zachtjes naar beneden durfde te klimmen. Ik moest mijn lot onder ogen komen en gewoon gaan slapen met een grote zwarte spin naast mij op de muur. Haha. Dat lukt me dus niet.

De hele nacht door sliep ik onrustig, opende ik soms voorzichtig een oog om te checken of de spin er nog zat. Jahoor, nog precies zo’n zwarte vlek als het half uur ervoor. Toen het na 7 uur ‘slapen’ dan eindelijk weer tijd was om op te staan, wist ik niet hoe gauw ik mijn bed uit moest komen. Ik stommelde richting de badkamer, deed mijn lenzen weer in en friste mezelf op. Toen ik even later weer naar de kamer liep om mijn spullen te pakken, zocht mijn blik de zwarte vlek op de muur weer op. Ondanks het vroege uur kon ik een giechelbui niet onderdrukken. Ik ben de hele nacht bang geweest voor een klein boorgaatje in de muur.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge