Woooow, dikke tip!

Zoek niet verder. Lees deze blog. Je leven gaat veranderen.

Mijn vriend en ik waren een tijdje geleden onderweg naar ons weekendje weg en ik hoorde mijn vriend een spelfout maken. Ik herkende deze spelfout al van eerdere keren en ik besloot mezelf een compensatie te beloven voor al deze pijnlijke momenten die ik al heb moeten doorstaan met mijn oren. (Feel the drama).

“Ik ga een spaarrekening openen waarop ik elke keer €0,01 ga storten bij het horen van een spelfout. Wat zal ik rijk worden!!”

Uiteraard vergat ik dit vervolgens volkomen (of mijn vriend maakte misschien wel geen foutjes meer…). Gisteren dacht ik er echter weer aan, toen ik mijn vriend betrapte op “jou planning” in plaats van “jouw planning”. Enthousiast opende ik de rekening om er 1 cent bij te plaatsen. “Huh, er staat al 2 cent op. Heb je dan laatst al twee foutjes gemaakt?”

Mijn vriend reageerde ‘verontwaardigd’ en samen keken we naar de opbouw van de rekening.

ful house -> €0,01

Rente -> €0,01

Dus lieverd, foutjes maken maar. 50% rente, woooooow! Hahahaha. Dat deze rente maar eens in het kwartaal komt en altijd zo rond deze hoogte is, zeg ik er natuurlijk niet bij.

Volg:

3 Reacties

 1. Gerdiemar
  6 december 2018 / 8:17 am

  Grandioze tip! Spelfoutrijk worden, subliem idee!
  Leg de spelregels goed vast. Stel dat je zelf een spelfout maakt en je vriend hoort het niet en jij opeens wel. Moet er dan ook 0,01 cent gestort worden? Hoe ook, heel veel foutsucces!!!

 2. 6 december 2018 / 8:36 am

  Haha, 50% rente hoor je in deze tijd niet vaak meer inderdaad 😛 En top plan, zo’n rekening voor spelfoutjes! Wie weet wat het oplevert (niet qua geld, maar qua wijze spellingslessen van een taalexpert :)).
  Romy schrijft over.. Pakjesavond | Wat liet Sinterklaas voor mij achter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge