Stout op de weg, herfstslagroom en een konijnenverslaving – 10 mini-anekdotes

1 – Op school moeten de ramen open en mijn lokaal kijkt uit op de fietsenstalling. Soms is dat best irritant met veel herrie, maar het kan ook heel gezellig zin . Zo deed een leerling vandaag een goede poging tot operazangeres, hihi. (Dorinde)

2 – Van die leerlingen die “1 – 3” met hun rekenmachine berekenen. #istochnietefficientjoh (Dorinde)

3 – Even een middagtukkie doen in een voorverwarmd bed. #lovely #functionelekatten (Dorinde)

4 – Niet handig als er nog een beetje slagroom overblijft van een recept. Wel lekker. #warmechocolademelk #hetistenslotteherfst (Dorinde)

5 – We hebben een nieuw fonteintje voor de katten. En het klinkt ook echt als een fonteintje. Een volle blaas hebben terwijl je op de bank zit is dan dus echt niet handig, haha. #allesvoordekatten (Dorinde)

6 – In de derde klas heb ik vandaag een liedje over de passé composé laten horen. Lévensveranderend ;). Voor de leerlingen, maar zeker ook voor mij, hahaha. #Fransdocent #superraarliedje #situasétéàTahiti #zoekmaarop #graaggedaan (Laura)

7 – Het is nu ontstaan dat mijn leerlingen steeds een konijn op het bord willen tekenen. Mag van mij, maar dan moeten ze dat wel in het Frans vertalen. Elke les komt er nu een detail bij. Vandaag had het konijn een wortel. #lapin #carotte #benbenieuwdwaarditheengaat (Laura)

8 – Waarom nemen die “u rijdt te snel” bordjes überhaupt nog de moeite om uit te gaan? #snelweg #A4naarA5 #standaardtehard #iedereenhoor #stout (Laura)

9 – Met de zumba dansen we buiten op een sportveld. Heerlijk qua frisse lucht, helaas wordt het wel steeds sneller donker. Vanaf vorige week gaan de lampen aan en staan we in de spotlights. Moet je toch net even wat meer je best doen, haha. #goedinbeeld #kannietmeersmokkelen (Laura)

10 – Daan gaat dit weekend weg met zijn neef. Ik ga hem uiteraard missen enzo, maar ik kan nu wel eindelijk helemaal los met mijn nieuwe robotstofzuiger met dweilfunctie. (Daan stond niet zo achter de aankoop en wil er dus geen last van hebben). #cantwait #isditnormaal? #hihi (Laura)

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    25 september 2020 / 7:30 am

    Bij elke tweet van jullie borrelt vrolijk mijn gegrinnik (eh, gegrinnek? Opzoeken).
    Jullie belevingsvertalingen… zo leuk….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge