Dagje Efteling!

Traditiegetrouw maken we altijd een selfie in Carnaval Festival, haha.

Gisteren (maandag) zijn Daan en ik een dagje naar de Efteling geweest! Maandag is mijn vrije dag en Daan heeft er een dag voor vrijgenomen. We hebben speciaal gewacht tot de scholen in alle regio’s zouden beginnen, zodat het relatief rustig zou zijn. Was een goede keuze! 😉

‘s Ochtends zijn we er al vroeg: we hebben het tijdslot 09:15 tot 10:00 gereserveerd. Bij aankomst kunnen we op één van de eerste rijen parkeren en sluiten we aan in de wachtrij voor de ingang. We zien direct dat de Efteling goed haar (?) best heeft gedaan om de afstand te waarborgen: overal ligt rood/wit-tape, waarbij wij allemaal in de witte vlakken moeten blijven. Bij de ingang gaat het helaas een beetje mis en zien we redelijk wat mensen halverwege aansluiten in plaats van achteraan. In het park gaat het verder gelukkig goed!

Met de heerlijke muziek, gezellige aankleding en leuke attracties is dit zeker mijn favoriete attractiepark. Inmiddels heb ik dit volgens mij al in veel blogs laten weten, haha. Ik blog vandaag over een paar momentjes van deze dag.

Koninklijk toiletbezoek

We skipten de massa en besloten om pas naar het toilet verderop in het park te gaan. Helemaal leeg en nog super schoon. In het midden van de rij witte deuren zag ik een gouden kroon op een wc-deur. Ik besloot voor deze te gaan en trof een gouden wcpot aan, haha. Op de deur hing het volgende gedichtje: “Teneinde onze Vorst te eren verzoeken wij u vriendelijk Royaal te toiletteren“. Hihi, ik had dit nog nooit gezien. Ik vergat een foto te maken helaas!

Echooo in de wachtrij

We beginnen bij de Droomvlucht en we zijn er alleen! Een vriendin tipte mij al op een tactische looproute (niet beginnen bij de Baron of Fata Morgana zoals iedereen – maar eerst richting Droomvlucht!). Hier op de foto zie je mooi hoe ze de spatschermen en het rood/witte lint hebben geregeld.

Joris en de Draak

Op de app zien we die ochtend dat de Joris en de Draak tijdelijk gesloten is. Daan baalt een beetje, dit vindt hij een leuke achtbaan! Wanneer we er op een gegeven moment langslopen, zien we 4 mannen druk aan het timmeren, boren en zagen op de rails. “Mocht hij straks weer opengaan, laten we dan niet als eerst…” Uiteindelijk is de achtbaan helemaal niet meer opengegaan.

Nieuwe attractie

Max & Moritz, een gezellige familieachtbaan. Inclusief scheetkussenorgel, een glimlach gegarandeerd ;).

Natte billen

In de wachtrij bij Symbolica hoor ik de mensen achter ons in de rij over ons fluisteren. “Zij zijn ook net in de Piranha (de wildwaterbaan) geweest.” Niet te missen, onze natte spijkerbroeken, haha. Daan werd het ergst geraakt, hihi.

Zweethandjes

Of dit echt een hoogtepunt was, weet ik niet (op de Pagode na, zeker!), maar we zijn ook weer in de Baron geweest. Precies op het moment dat ons karretje begint te rijden, schieten allemaal nieuwsberichten met attractie-ongelukken door mijn hoofd. Pfff, instant zweethandjes. Herkent iemand dit? Hahaha.

Achter de schermen!

Om de wachtrijen goed te organiseren, zijn er rondom de attracties soms originele keuzes gemaakt. Zo hebben we backstage bij de Vliegende Hollander (onze favoriete attractie) kunnen kijken en konden we helemaal langs het ‘huis’ lopen. Lekker sfeertje, zeker met het bekende deuntje op de achtergrond!

Het was een heerlijke dag! Een heel fijn begin van een nieuwe week :).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    1 september 2020 / 7:24 am

    Wat goed dat jullie jezelf deze Eftelingdag cadeau hebben gegeven! Deze maandag is een complete vakantie! Heel wat anders en heel wat leuker dan maandag-wasdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge