Twee handige hulpjes

Het is zondag en ik ben onderweg naar de afvalcontainer om het oud papier, glas en plastic weg te brengen. In de verte zie ik twee jongetjes op de skelter al druk bezig met hun buit.

Wanneer ik naast ze kom staan, zeg ik ze vriendelijk gedag. Dankbaar maakt één van de jongens gebruik van de gelegenheid en hij wijst naar het potje pindakaas die hij in zijn hand heeft. “Mevrouw, waar moet deze?” Ik leg hem uit dat die in de witte glasbak mag. Ik snap zijn vraag heel goed, het glas lijkt natuurlijk heel bruin!

Ik verplaats me naar de papiercontainer en daar zijn de jongens nu ook aan toe. Plotseling hoor ik een verontwaardigd kreetje: “nohhhh, moet je kijken! Mam heeft gewoon mijn kleurplaat weggooid!! Zal ik hem weer meenemen?” Zijn broertje knikt ernstig. “Ja, die gooien we niet weg hoor.”

Het is weer even stil en de mannen werken hard door. Dan houdt één van de twee vol afgrijzen een verpakking van een chocoladereep omhoog. “Deze hebben papa en mama gisteravond zeker opgegeten zonder ons!!!”

Na afloop stappen ze weer op hun skelter en praten ze druk na over hun bevindingen. Ik weet niet zeker of deze papa en mama hun zoons de volgende keer weer op pad kunnen sturen, hahahaha.

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. Omarij
    24 december 2019 / 8:27 am

    Zo zie je maar weer hoe ‘criminele’ ouders gesnapt kunnen worden via afval, je zou er zowaar afval-lige kinderen door creëren🤬
    Ook een fijne dag gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge