Duoblog: 2 x pasta met zalm!

Op de zondag plaatsen we naast een Twitteroverzicht altijd een ‘extra’ artikel. Vandaag lijkt het ons leuk om onze favoriete pasta met zalm recepten te delen. We maken hem allebei net op een andere manier!

Laura

Romige zalmpasta met broccoli

Dit recept heb ik ooit eens in een vlog van Annic voorbij zien komen. Sindsdien maak ik dit gerecht regelmatig klaar, omdat het super makkelijk en lekker is!

Benodigdheden voor 2 personen:

  • Penne pasta voor 2 personen (+- 150 tot 200 gram).
  • Bakje gesnipperde zalm / 1 pakje gerookte zalm (200 tot 300 gram)
  • 1 broccoli
  • Crème fraîche (je kunt een kleine of grote verpakking kopen, het is maar net hoe romig je het wilt hebben!)
  • Peper en zout
  • Eventueel: ui.

Dit moet je doen:

  1. Kook de pasta in ruime hoeveelheid water volgens de kooktijd van jouw pasta. Voeg een beetje zout toe aan het water.
  2. Snijd ondertussen de broccoli (en eventueel de ui en de zalm als deze nog niet gesneden is) in kleine stukjes.
  3. Breng in een wokpan een klein laagje water aan de kook en blancheer de broccoli daar ongeveer 2 minuutjes in. Giet de broccoli vervolgens af (bijvoorbeeld in een vergiet) en laat deze even rusten.
  4. Bak nu in dezelfde (lege) wokpan de stukjes zalm en eventueel de ui. Je hoeft hier geen olie aan toe te voegen. Bak dit een paar minuutjes aan. Gooi vervolgens de broccolistukjes erbij.
  5. Voeg na een paar minuten de crème fraîche en een snufje peper toe. Roer dit nog een paar minuten door elkaar heen. Klaar! Het is het lekkerst om de pasta vervolgens door de saus te mixen en het geheel als een éénpansmaaltijd op te dienen.

 

Dorinde

Pasta met zalm in witte wijnsaus

Dit gerecht maakte mijn vriend toen we voor het eerst samen bij hem thuis gingen eten. Wanneer we dit eten is dat dus altijd een leuke herinnering naar die tijd 🙂

Benodigdheden voor 2 personen:

  • Vlinderpasta voor 2 personen (ook lekker met spaghetti)
  • Pakje zalm uit de diepvries
  • Paar handjes basilicum
  • Een halve bos peterselie
  • Halve ui
  • Twee tot drie stukjes ansjovis (uit blik)
  • Een teentje knoflook
  • Glas droge witte wijn
  • Grote verpakking crème fraîche
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Dit moet je doen:

  1. Hak de basilicum, peterselie, ansjovis en knoflook fijn en doe dit in een kommetje met wat olijfolie. Laat dit minstens een uur staan.
  2. Haal de zalm met een vork wat uit elkaar en snipper de ui.
  3. Bak de zalm en fruit de ui in een pan.
  4. Kook ondertussen de pasta, lees goed wat er op de verpakking staat.
  5. Voeg het mengsel van basilicum, peterselie, ansjovis en knoflook bij de zalm en ui.
  6. Voeg de witte wijn toe en wacht tot het voor de helft verdampt is.
  7. Voeg de crème fraîche toe en laat de saus wat dikker worden.
  8. Breng op smaak met wat zout en peper.
  9. Voeg de pasta bij de saus.

Voor de snellere variant kun je ervoor kiezen op geen marinade te maken die je een uur laat staan. Laat dan de ansjovis en peterselie weg.

Eet smakelijk!

Volg:

1 Reactie

  1. gerdiemar
    30 juli 2017 / 8:12 am

    1 en 2, 2 de luxere variant, ik ga ze beide testen. Wie wint mag nóg een keer en de winnaar kan ik wellicht ook voorschotelen aan een extra gast aan tafel….
    Dank voor recepten, mooie zondag dames!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge