Vage vakantie

Het is vierde kerstdag en mijn zus, mijn moeder en ik hebben onze eerste nacht in het vakantiehuis doorgebracht. We gaan gezellig samen ontbijten en ik heb een heerlijk vakantiegevoel.

Voordat ik aan de tafel aanschuif, doe ik eerst even mijn lenzen in. Ik begin met mijn rechterlens en pak daarna mijn linkerlens. Direct zie ik dat er iets niet klopt. Mijn lens hangt dramatisch over de rand van mijn lenzenbakje. De beelden van gisteravond flitsen weer langs. In alle haast om samen met mijn zus naar boven te gaan (ik hou er nooit zo van om beneden in mijn eentje in een donker en vreemd huis naar boven te moeten lopen), heb ik mijn lens te vlug in het bakje gekwakt. Nu ik het zo herbeleef, weet ik dat ik dat gisteren eigenlijk al vaag doorhad. Toch doorgegaan. Op de rand gedrapeerd en het bakje dichtgedraaid. Lens in tweeën. Gesneuveld.

De volgende dagen heeft mijn rechterlens ook vakantie en eet ik met bril.

Volg:

2 Reacties

  1. 4 januari 2018 / 7:33 am

    Haha, vage vakantie is dan wel heel letterlijk het geval! Leuk gevonden, die titel! 😉 Wat een mazzel dat je nog een bril bij je had! Ik heb zelf weleens op vakantie mijn lens door de gootsteen gespoeld en had niets anders bij me. Superslim! Ik ben blij dat ik tegenwoordig een bril draag 😉
    Romy schrijft over.. Persoonlijk | Wat je niet ziet op mijn blog?

  2. gerdiemar
    4 januari 2018 / 8:39 am

    Bril is IN. Zegt men. Daar doen Pearl, Specsavers, Hans Anders etc. ook erg hun best voor. Jouw lenzen begrepen dat, gunden jou van harte het IN zijn tijdens vakantiedagen. Je was en bent ze zeker puur dankbaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge