Sappige tomaatjes

Tomaten vind ik heerlijk. Door de salade, door de pasta, door de couscous, in de soep, in een hartige taart of in een ovenschotel. Ik kan eigenlijk geen enkele bereiding van tomaten bedenken die niét lekker is. Ik neem ze ook wel eens in een zakje mee, lekker voor onderweg!

Precies die gedachte had ik twee weken geleden toen ik een paar cherrytomaten in een zakje in mijn rugzak stopte. Die eet ik later vandaag wel op.

Anderhalve week later kwam ik terug van mijn eerste vakantie: een weekje Texel. Bij het tillen van mijn rugzak vond ik wel dat er iets een klein beetje zurig rook, maar we hadden die dag ervoor rode wijnazijn gekocht en deze zat in een tasje in mijn rugzak. Niets aan de hand dus.

Twee dagen later pak ik mijn tas helemaal uit zodat ik hem kan inpakken voor de volgende reis. Misschien ken je wel van die ‘voelbakken’ in musea waarin je moet proberen te raden wat je voelt. Een dennenappel, een stukje mos of een kastanje bijvoorbeeld. Ik kan je verzekeren dat het graaien in een gescheurd boterhamzakje met geplette zure tomaatjes een iets minder aangename verrassing is.

Twee uur voor vertrek naar Schiphol stond ik dus flink te soppen en mijn tas te föhnen. Ik heb nog nooit zo’n schone tas gehad voordat ik op reis ga :).

Volg:

7 Reacties

 1. gerdiemar
  31 juli 2017 / 8:24 am

  Elk nadeel hep se voordeel, rugzakbrandschoon op reis! Schone verdere reis gewenst—stop dus maar geen papaya’s, salaks, banaantjes, lychees, mango’s voor onderweg in je tas🙄😉😜.

 2. 31 juli 2017 / 2:51 pm

  Jak, ik kan het al helemaal voelen hoe je met je hand in die ongewenste verrassing graai 😉 Gelukkig kon je het nog op tijd fixen.
  Nicole schrijft over.. Eetoverzicht week 30

 3. Dorinde
  1 augustus 2017 / 2:59 am

  Ja klopt, anders had ik hem nooit zo goed schoongemaakt!

 4. Dorinde
  1 augustus 2017 / 3:00 am

  Ja, zou wat zijn als ik er op Schiphol pas achter kwam!

 5. Dorinde
  1 augustus 2017 / 3:01 am

  Dankjewel! Ik stop dus nooit meer iets in m’n tas dat pletgevoelig is haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge