Dat overkomt me niet nog een keer!

Het is vrijdagmiddag en de bel na het 8e uur is zojuist gegaan. De leerlingen stormen naar buiten, voor hen begint het weekend! Zelf besluit ik nog even in het lokaal te blijven om een toets verder na te kijken. Hoef ik dat in het weekend lekker niet te doen.

Na een klein uurtje vertrek ook ik naar huis. De toets is inmiddels nagekeken en ik heb hem direct opgeborgen in de kast waar ik alle toetsen bewaar. Weekend!

(…)

Op zondagavond besluit ik om Magister, een programma waarmee cijfers worden ingevoerd, nog eens te openen. Maandag vóór 12.00 moeten de cijfers worden ingevoerd, zodat ze vervolgens op het rapport kunnen worden gezet. Mijn eerste klas is compleet, check! Ook de tweede klas is helemaal ingevoerd. Bij het openen van de derde klas gaat het mis. Alle cijfers zijn keurig netjes ingevuld, op één leerling na. De leerling die ziek was tijdens de toets. De leerling die de toets een paar dagen later heeft gemaakt. De toets die ik vervolgens tijdelijk in mijn kluisje had gelegd. De toets die daar nog steeds ligt te wachten op zijn cijfer. Nee toch. Met een sprankeltje hoop doorzoek ik mijn tas, maar helaas..

(…)

“Wat doe jij hier? Jij werkt toch helemaal niet op maandag?” Een collega groet me vrolijk. Ik mompel wat terug en loop snel naar mijn kluisje. Ik kijk de toets na: een 6.8. Gelukkig heeft deze jongen wél wat ingevuld (in tegenstelling tot twee klasgenoten van hem) en hoef ik geen 1.0 in te voeren. Hij moest eens weten hoe veel moeite ik heb gedaan voor dat cijfer. Van mij mogen de digitale toetsen heel snel komen, haha.

Volg:

3 Reacties

 1. Gerdiemar
  22 november 2017 / 8:19 am

  Arme jij. Alom horen we dat de baan bij het onderwijs een zware is. Wel, dat bewijs jij met bovenstaande des te meer! Dus ik pleit niet alleen voor meer salariëring in het basisonderwijs, maar zeker ook voor centenverhoging in het voortgezet onderwijs. Ben je het toch mee eens hè, na al jouw moeite?

 2. 22 november 2017 / 8:24 am

  Oeps, dat overkomt je inderdaad niet nog een keer! Arme jij op je vrije dag aan het nakijken. Ik weet nog dat ik op de middelbare school weleens klaagde als het lang duurde voordat ik een cijfer kreeg. Ik moet zeggen dat ik nu wel iets meer respect heb voor de arme docenten die al die toetsen moeten nakijken 😉
  Romy schrijft over.. Het leven is geen sprookje! (4 levenslessen)

 3. 22 november 2017 / 9:38 am

  Pffff, wat een stress. Ik zou meteen bang zijn dat ik ‘t kwijt was geraakt. Die leerlingen boffen maar met jou 😉
  Mevrouw Marloes schrijft over.. Mijn verlanglijstje van mokken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge