Mannen, let nou toch op!

Ik fiets vandaag door de stad, maar moet van mijn fiets afstappen door de vele voetgangers. Bij één voetganger die ik passeer blijft mijn blik hangen. Het is een mevrouw die bij een winkelruit naar binnen staat te turen. Haar man staat een meter achter haar en kijkt een beetje om zich heen. De vrouw heeft een zwart T-shirt aan en het witte labeltje steekt aan de bovenkant uit. De man moet dit overduidelijk gezien hebben, maar hij laat het labeltje lekker naar buiten kijken. Ben ik de enige persoon die dan in gedachten dat labeltje terug wil stoppen?

Deze situatie doet me denken aan een situatie in de trein een paar jaar geleden. (…..) Ik heb zojuist een appelflap gekocht waar ik heerlijk van aan het genieten ben. Samen met twee vrienden ben ik ingestapt en we gaan tegenover een vrouw zitten. Een paar minuten nadat ik mijn appelflap heb weggewerkt, spreekt de vrouw me aan. “Kind, kom hier, ik kan het niet meer aanzien.” En ze boent met haar duim over mijn kin, waar kennelijk een nogal grote kruimel zit te chillen. Sowieso dat de jongens die dikke kruimel ook hebben gezien. Lichtelijk awkward vind ik het wel, maar toch ben ik de vrouw dankbaar dat ze me niet met die kruimel op mijn kin de wijde wereld in stuurt.

Bij deze dus een oproep aan alle mannen: mocht je zien dat er een labeltje uitsteekt, iemand nodig in de spiegel moet kijken of dat er iets tussen iemands tanden zit, doe daar dan wat mee!! 🙂

2 Reacties

 1. 4 juli 2018 / 6:26 am

  Haha, helemaal mee eens! Ik zag toevallig laatst een vrouw lopen in een zomerjurkje waarvan het knoopje achter los zat. Daardoor hing de hele achterkant los. Haar man liep met een arm om haar heen, maar deed niets… Of hij vond het heel sexy of hij zag het gewoon niet 😉 Ik vind het zelf in ieder geval altijd heel fijn als er even iemand tegen me zegt dat er lipstick op mijn tanden zit of dat er iets anders niet goed zit 😉
  Romy schrijft over.. Een boodschap voor jou, voor als jij je zorgen maakt!

 2. Gerdiemar
  4 juli 2018 / 6:31 am

  Ja maar weet je, wanneer een man iets ongerijmds bij een vrouw ziet en hij onderneemt actie, wat krijg je dan? Juist! Het metoo-effect….
  Je zal maar hedentendage leven—

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge