Limiet

(2011) Het is zomervakantie en ik ben aan het werk bij mijn bijbaantje. Een paar maanden geleden heb ik mijn rijbewijs gehaald en daar maakt het bedrijf dankbaar gebruik van. “Rijd jij maar even naar de andere vestiging om een order te brengen!” Ik heb er goed door leren rijden, maar spannend vond ik het wel om meteen met die grote bus te rijden!

Nadat ik de bus heb volgeladen, stap ik in en start ik hem. Na 500 meter begint het te regenen. Ik kan de knop van de ruitenwisser niet direct vinden, maar na wat gehannes heb ik hem gevonden. Top! Op naar mijn bestemming. Om daar te kunnen komen moet ik over een viaduct heen. Ik geef gas en nog meer gas om de helling op te komen, maar op de één of andere manier gaat die stomme bus niet sneller. In mijn achteruitkijkspiegel zie ik een auto steeds dichterbij komen, terwijl ik met 30 kilometer per uur het viaduct op ga waar ik eigenlijk 80 zou moeten rijden. In paniek gooi ik de bus aan de kant. Ik bel Laura op die ook aan het werk is bij het bedrijf. Ze vertelt me dat ik rustig moet blijven en dat een collega eraan komt.

Na een paar minuten zie ik inderdaad een collega aan komen karren in zijn auto. Vrolijk stapt hij de bus in en kijkt wat er aan de hand is. “Aah, ik zie het al!” Hij tikt een hendeltje terug naar beneden. “Je had de limiet knop aan staan op 30 kilometer per uur. Dan gaat het wel even duren voordat je er bent, haha.” Hij rijdt weer terug naar het werk en ik vervolg, enigzins beschaamd, mijn route naar de andere vestiging. Die stomme regen ook. 😉

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    25 maart 2019 / 8:43 am

    Tijdens het nemen van rijlessen vertelt toch zeker niemand over een limietknop?
    Een limietknop…hmm. Is dat zoiets als een cruisecontrol?
    Dapper dat jij gewoon die bus instapte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge