“Neem gerust jullie kleindochters mee!”

(2001) Het is begin juli en dat betekent: zomervakantie! Samen met Dorinde ben ik op vakantie met opa en oma. We staan op een grote camping in Wanroy, waar we veel plezier beleven met onze verse vakantievrienden. Nog altijd heb ik mooie herinneringen aan de skelterraces, de bingo-avondjes en al dat gespeel op de grasvelden!

Tijdens deze leuke vakantieweek nemen opa en oma ons mee naar jarige vrienden die in de buurt wonen. Het is een regenachtige dag en als oplossing hebben ze grote zeilen opgehangen in de tuin. Voor ons als 8-jarigen is het leuk spelen daar in de tuin, met het gerikketik op de zeilen.

Op een gegeven moment besluit de gastheer om de zeilen even leeg te storten: ze beginnen immers flink naar beneden te hangen door al die zware regendruppels. Verwonderd kijken Dorinde en ik toe hoe hij de stok behendig in het regendak port. Soepel loopt het water aan de zijkanten weg en het is een mooi schouwspel!

Dor vindt het allemaal prachtig en wil dit zelf ook doen. Ze krijgt de stok in haar handen en port ook flink in het dak. Ook haar lukt het een paar keer om het water te laten weglopen. Op een gegeven moment prikt ze echter verkeerd, waardoor het water precies door de kieren tussen de zeilen wegloopt. Met een enorme plens valt het water op het hoofd van de lieve, bejaarde buurman. Klétsnat is hij. Na de schrik kan hij er gelukkig wel om lachen. Gauw druipt hij af ( 😉 ) om droge kleren aan te trekken.

Volg:

1 Reactie

  1. gerdiemar
    15 juni 2017 / 4:20 pm

    Heeeeee, heb ingelogd via Dorindes blog, daar gezocht naar jouw blog en kan nu zowaar reageren op het drijfnatte tuinfeest, waar ik in gedachten nog altijd Dorindes beteuterde toet zag na haar grandioze poging het ingezakte zeildoek te bevrijden van een grote waterpoel, die zich vervolgens geheel en al uitstortte over de bejaarde verjaardagsbezoeker, die gelukkig naast de feestenden woonde, zodat hij voor droge kleding niet zo ver hoefde te gaan. Alle feestvierders in een deuk. En Dorinde werd liefdevol getroost na haar schrik.
    Het was een vijfsterrenvakantie!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge