Klein beetje gênant

Meestal maak ik direct na het ontvangen van mijn salaris een groot deel over naar mijn spaarrekening. Soms ben ik daar wat fanatiek in, waardoor ik regelmatig tegen het einde van de maand nog een klein beetje terug moet storten. Het is dan natuurlijk wel de kunst om af en toe je rekening te bekijken om te zien hoeveel geld je daadwerkelijk nog op de lopende rekening hebt staan.

“Dat wordt dan €3,50 alstublieft.” Ik pak mijn pinpas erbij en houd hem tegen het automaat. Transactie geweigerd. “Goh, wat raar. Misschien heb ik te vaak contactloos betaald?” Ik probeer het nog een keer. En natuurlijk krijg ik hetzelfde bericht. Op dit soort momenten ben ik heel blij met de technologie van tegenwoordig, want ik kan direct mijn rekening bekijken. Bedrag op de lopende rekening: €1,82. Wauw, indrukwekkend gewoon. Op zich had er vanmorgen misschien een lampje moeten gaan branden toen mijn transactie bij de tankautomaat ineens werd afgebroken terwijl er nog een paar liter bij paste. Op dat moment was ik echter te druk bezig met het ervoor zorgen dat mijn tanklampje uit zou gaan ;-).

Met een lichtelijk rood aangelopen hoofd heb ik mijn rekening aangevuld zodat ik toch die hele €3,50 kon betalen. Oepsie.

Volg:

4 Reacties

 1. 6 april 2018 / 6:24 am

  Oeps, dit klinkt precies als een actie waaraan ik me ook schuldig zou maken 😉 Ik ben ook nog weleens iets te enthousiast met geld overmaken naar mijn spaarrekening, waardoor ik een tijdje terug bij de Mediamarkt mijn vader moest vragen om me even wat geld voor te schieten. Lekker gênant! 😉
  Romy schrijft over.. 11 dingen die je niet op mijn blog zult vinden

 2. Marijke
  6 april 2018 / 7:55 am

  Mooi opgebouwd en vormgegeven te-weing-op-de-betaalrekening-staand incident. Wil maar zeggen:hóé je iets vertelt, dus vormgeving is de kunst van inhoudweergave…
  Doch wat meer centjes op de betaalrekening geeft minder onrust🙄

 3. 6 april 2018 / 3:15 pm

  Het gebeurd ons allemaal wel eens toch? Soms wordt een automatische incasso net iets anders geind dan verwacht of tsja soms hebben we meer uitgegeven dan gedacht… Gelukkig hebben we tegenwoordig mobiel bankieren!

 4. 6 april 2018 / 6:21 pm

  Gaat mij nooit gebeuren ik kan een klein bedrag rood staan. Daarnaast controleer ik mijn rekeningen dagelijks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge