Always trust a voordeelverpakking

“Heb je nog wat nodig? Ik ga straks boodschappen doen!” Morgenavond eten we gezellig met de familie en het is een kleine moeite om wat extra producten mee te nemen van de supermarkt. “Oh wat lief, kun je kiwi’s en een bosje peterselie meenemen? Als de kiwi’s €4,00 per kilo zijn, mag je ze laten liggen hoor!”

In de supermarkt zie ik dat de kiwi’s €3,70 voor een kiloverpakking zijn. Ik besluit om er iets minder mee te nemen en begin wat kiwi’s in een zakje te stoppen. In de kiloverpakking zitten er 11, ik neem er nu 8 mee. Uw kiwi’s worden bij de kassa afgewogen. Prima!

Bij de kassa reken ik af. “Wilt u het bonnetje mee?” Ik knik en ga door met het inpakken van de boodschappen. In de auto bekijk ik het bonnetje even – iets wat ik normaal eigenlijk nooit doe. Ik moet lachen en vraag mezelf sterk af waarom ik niet gewoon die voordeelverpakking heb gepakt. Kiwi’s – €4,57. Goh.

Volg:

2 Reacties

  1. 3 januari 2018 / 7:34 am

    Haha, een nieuwe wijze les geleerd in de supermarkt 😉 Ik ben zelf juist iemand die het nog weleens niet door heeft als een ‘voordeelverpakking’ soms juist duurder is dan wanneer je de producten los koopt. Het woord ‘voordeel’ alleen al en ik reken mezelf al rijk 😉
    Romy schrijft over.. 20 momenten waarop ik me intens gelukkig voel

  2. gerdiemar
    3 januari 2018 / 8:29 am

    Was dus een supermarktinstinkertje….deed je zó je best om onder die vier euro te blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge