Het vakantiehuisje

“Uw bestemming bevindt zich aan de linkerkant.” We draaien een landelijk weggetje op en het huis ziet er heel mooi uit. Samen met mijn moeder en mijn zus ga ik een paar dagen weg en de beheerder heeft ons gevraagd om de sleutel van ons vakantiehuisje bij haar op te halen. We stappen uit de auto en we zien dat binnen in het huis twee mensen direct opstaan van de bank. Top, dat is nog eens een goede ontvangst!

Wanneer we richting de voordeur lopen, springen een paar hondjes wild tegen het hek. Ook zien we dat er een paar katten op het erf lopen. Een gezellige beestenboel! Gelukkig houden we daar wel van. De twee mensen zijn inmiddels naar buiten gekomen. “Goedemiddag!” Ze geven ons een hand en stellen zichzelf voor. Ze gaan ons voor en wij volgen ze over het erf. “Mooi hier, zeg!”

Al gauw slaan de mensen een klein zijpad in, waardoor wij ons afvragen of dit wel goed gaat. “Moeten we u volgen? – Ja, kom maar mee hoor!” Na nog een paar passen gezet te hebben, houden de mensen stil. “Zo, we zijn er.” Verbaasd kijken we naar een piepklein huisje, waar zo’n 15 kippen omheen scharrelen. “Eh, meneer? Waar is ons huisje?” – De meneer kijkt ons stomverbaasd aan. “Jullie komen voor de kippen toch?” We schieten in de lach. “Eh nee, wij komen voor het vakantiehuisje, dit is toch nummer 5?” De man begint nu ook te lachen. “O! Ha, nee, dan moet u bij het huis verderop zijn. Op die oprijlaan daar in de verte, ziet u het?”

We zeggen de mensen weer vriendelijk gedag en rijden richting het volgende huis. Ondertussen zien we ook de mensen aankomen die wèl voor de kippen komen. Wanneer we op de volgende oprijlaan rijden, zien we een huisje van een realistischer formaat staan. Gelukkig maar, hahaha.

Volg:

3 Reacties

 1. 28 december 2017 / 7:49 am

  Haha, thuiskomen met een paar kippen is wel andere koek dan lekker op vakantie gaan 😉 Wel een heerlijk verhaal zo om na te vertellen!
  Romy schrijft over.. 7 dingen om vooral achter te laten in 2017

 2. gerdiemar
  28 december 2017 / 8:49 am

  Zou me dát even een kippenhok geworden zijn: drie groters erbij!
  En maar tokken….
  Geweldig verhaal voor de blog!,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge