Het scheelde maar één knopje.

“Welkom bij voicemail. U heeft 3 nieuwe berichten.” Oja, ik moet de volgende keer die berichten meteen even verwijderen. Nu moet ik al die oude berichten nogmaals luisteren, terwijl ik alleen maar de nieuwste wil horen.

Drie minuten later kom ik dan bij het nieuwste bericht aan waarvan ik al weet wat de boodschap is. Toch luister ik er natuurlijk braaf naar, stel je voor dat je het bericht verwijderd en belangrijke informatie mist?

“Hallo, ik heb u vandaag geprobeerd te bellen.” Ja, ik had de twee gemiste oproepen inderdaad gezien ;-). “Kunt u mij terugbellen?”. Inderdaad, precies het bericht dat ik al verwachtte. Laat ik de berichten nu maar direct verwijderen, dan hoef ik niet nóg een keer te horen dat ik iemand moet terugbellen wat ik al vier maanden geleden heb gedaan. Eigenlijk is voicemail best overbodig, of niet? Je kunt zien dat iemand je gebeld heeft en het nummer staat er dan ook bij. Wanneer mensen een echte boodschap voor je hebben en je neemt niet op, dan sturen ze je vaak wel een berichtje. Voicemail is antiek. Retro. In 2030 zal er vast een voicemailtentoonstelling ontwikkeld worden. “Zo deden we het vroeger.”

Terwijl mijn gedachten lekker afdwalen, spreekt de voicemaildame me weer aan. “Om de berichten nogmaals te beluisteren, toets hekje. Om de beric *HEKJE*. Oh god. Oh nee. Neeee.

De volgende keer laat ik alles uit mijn handen vallen zodra m’n telefoon overgaat. Geen voicemail meer voor mij!

Volg:

2 Reacties

 1. Gerdiemar
  10 november 2017 / 8:27 am

  Een voicemailtentoonstelling, goed idee! Jij verdient de eerste prijs daarvoor, de Hekjesprijs!

 2. 17 november 2017 / 11:51 am

  😂😂😂
  Ik laat meestal alleen belangrijke voicemails staan, de rest verwijder ik meteen. Anders krijg ik elke dag een sms’je met dat er nog voicemailberichten op mij staan te wachten.
  Mevrouw Marloes schrijft over.. Tuincentra zijn het leukst rond deze tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge