Had ik even niet gezien

Mijn vriend en ik dragen allebei lenzen. Omdat we ook bij dezelfde opticien zitten, zijn onze lenzenbakjes precies hetzelfde. Om te voorkomen dat we onze bakjes verwisselen, heb ik mijn bakjes groen gestift. Problem solved, zou je denken!

Op een gegeven moment kreeg één van ons (we noemen geen namen) het voor elkaar om de doppen per ongeluk zó te verwisselen, dat we allebei één groene dop hadden en één witte of één grijze. Omdat er nog steeds wel onderscheid was (ik had nu 2 linkerdoppen, mijn vriend 2 rechter), lieten we dit ook maar even zo. Het duurt ten slotte wel 10 seconden om de doppen weer terug te wisselen, zonde van de tijd.

Een paar dagen later zijn we op weg naar de ouders van mijn vriend waar we een nachtje blijven slapen. Uiteraard allebei gewapend met ieder onze eigen lenzenbakje.

(…)

“Tot zo!” Mijn vriend is klaar met tandenpoetsen en loopt vast naar de zolder waar we slapen. “Tsjoot psoo”. Ik ben duidelijk nog niet klaar met tandenpoetsen. Nadat ik klaar ben in de badkamer, neem ik mijn lenzenbakje mee naar boven. Ik doe mijn lenzen erin en kruip in bed.

(…)

De volgende ochtend staat mijn vriend iets eerder op om alvast te gaan douchen. Niet veel later staat hij weer aan mijn voeteneind. “Dor, weet jij waar mijn lenzenbakje is?” Ik krijg het een beetje warm. “Ja, in de badkamer. Deze die hier boven ligt is van mij hoor!” Mijn vriend loopt weer naar de badkamer om nog eens goed te zoeken. Ook mijn toillettas staat nog in de badkamer. Hij kijkt erin en ziet mijn lenzenbakje onaangeroerd in m’n toilettas liggen. Raar zeg….

We buigen ons samen over ‘mijn’ lenzenbakje. Vier lenzen staren ons terug. Normaal gesproken zou ik het excuus gebruiken dat ik mijn lenzen niet in had, waardoor ik het niet had kunnen zien. Ik geloof niet dat ik het daar nu mee ga redden, haha.

Volg:

2 Reacties

 1. Gerdiemar
  15 november 2017 / 8:34 am

  Is me dat even een cliffhanger! Het ‘en wat toen????’ blijf ik me afvragen…kunnen scheiden, die vier lenzen? Of vier lenzen de vullisbak in? Reservelenzen meegenomen?
  Tip: Je wéét toch dat er gekleurde lenzenbakjes te koop zijn hè? Bij De Bazaar. Bijvoorbeeld.

 2. 15 november 2017 / 9:34 am

  Hahahahah oh jee! Dat wordt even uitvogelen welke lenzen van wie zijn. Super leuk geschreven. Ook dat gedeelte dat je nog duidelijk niet klaar was met tandenpoetsen, hahah!
  Mevrouw Marloes schrijft over.. Historisch Dordrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge