Voornemens gone wrong

De laatste tijd gingen die paaseitjes, chips, crackers en wijntjes er wel erg gemakkelijk in. Dat het vervolgens vorige week vakantie was, hielp ook niet mee. Tijd om weer even wat beter op te letten! Zo begon mijn dag gisteren heel goed.

Het is dinsdag en voor mij weer de eerste schooldag na de vakantie. Qua tussendoortjes heb ik een sinaasappel, snoeptomaatjes en een pakje droge crackers mee. Mijn laatste les duurt tot 14:00 en ik besluit om op tijd naar huis te gaan. Enerzijds vanwege de wifiproblemen op school, anderzijds vanwege het mooie weer. Thuis nog even gauw die lessen voorbereiden en hop, nog even gezond naar buiten!

Wanneer ik thuis na een klein uur mijn computer dicht doe, besluit ik om naar het dorp te fietsen. Sinds kort gebruik ik de app Storytel, een app waarbij je naar boeken kunt luisteren. Een aanrader voor in de auto of op de fiets! Ik stop de oortjes in mijn oren en luister verder naar het boek van Simone van der Vlugt. Ondertussen fiets ik richting het dorp, waar ik een sleutel bij laat maken, kattenvoer haal en wat boodschappen haal voor de risotto van vanavond.

Wanneer mijn tas volgeladen is, fiets ik vrolijk weer naar huis. Heerlijk zo, een boek luisteren en ondertussen genieten van de zonnestralen!

Eenmaal thuisgekomen besluit ik om met het eten te beginnen. Het is inmiddels vijf uur en dan kan ik mooi op een burgerlijk tijdstip eten ;). Al luisterend naar het verhaal, zet ik de ingrediënten klaar. Ik vul de waterkoker voor de bouillon en pak een snijplank om de ui te snijden. Wanneer ik het pak met risottorijst uit het kastje haal, valt het me op dat hij wel erg licht is. Ik zet het pak het op de weegschaal en zie dat er lang niet genoeg in zit voor twee personen. Nee hè! Ik staar naar mijn aanrechtblad vol ingrediënten. Ik moet toch echt meer rijst hebben om verder te gaan. Ik moet nog een keer naar de supermarkt. Gefrustreerd pak ik het pak chips en eet ‘in trance’ een paar chipjes. Nee, stoppen nu! Je was zo goed bezig!

Ik stap mijn auto in (ik heb geen zin meer om weer te fietsen) en zet Storytel weer aan. Ik rijd naar de Jumbo en koop een pak risottorijst. Ach, zo met het luisterboek in de auto is het niet eens zo’n vervelend ritje.

Thuis neem ik een slok van mijn glas spa rood, die nog halfvol was toen ik naar de supermarkt ging. Ik begin te koken en nadat ik de uitjes heb gefruit, gooi ik de risotto en even later ook wat wijn in de pan. Ik mag van mezelf één klein bodempje en ik schenk het in een ander glas. Als ik er nu rustig aan nip, merk ik niet eens dat het maar een klein beetje is en ben ik toch nog goed bezig.

Na een minuut of tien pak ik met een vork wat risotto en ik proef of de risotto al een beetje gaat aan het worden is. Omdat de korrel door de bouillon best zout smaakt, wil ik het wegspoelen met een slokje spa rood. Ik zet het glas aan mijn mond en klok het naar binnen. Wanneer ik het drinken in mijn mond heb, begin ik te lachen. Uiteráárd pakte ik het verkeerde glas en ben ik nu in een klap door mijn wijn heen.

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. Gerdiemar
    28 februari 2019 / 8:23 am

    Jôh, je bent juist steengoed bezig. Langzaam, langzaam afbouwen, dát werkt. Dus een hapje chips en een slok wijn garanderen het ‘voornemen goes super’. Fijne donderdag!

  2. 28 februari 2019 / 9:39 pm

    Haha, rustig opbouwen, die goede voornemens! Ik heb afgelopen week ook weer eens risotto gemaakt en door jouw verhaal heb ik er meteen weer trek in.
    Hermien – KouweKleren schrijft over.. Rokjesdag op de vintage tour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge